Search
Miercuri 20 Septembrie 2023
  • :
  • :

Colliers: Oana Stamatin, promovată în poziția de ESG Chief Officer în CEE

Compania de consultanţă imobiliară Colliers a anunțat promovarea Oanei Stamatin în poziția de ESG Chief Officer în Europa Centrală și de Est (CEE), care include acum Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România și Slovacia.

ESG este cadrul strategic pentru a face lucrurile corect, una dintre valorile noastre de bază la Colliers, iar pentru mine este un pas important și un privilegiu să preiau rolul de Chief Officer ESG pentru CEE și România. Sunt încântată să lucrez alături de colegii mei experimentați din echipele regionale , pe măsură ce punem în aplicare strategia Elevate the Built Environment.

Oana Stamatin

Oana Stamatin, anterior Deputy Head of Green & Healthy Buildings Certifications and Building Surveying în cadrul Colliers România, este un expert cu performanțe în industrie, oferind consultanță în vederea certificării conform standardelor LEED, BREEAM și WELL pentru mai mult de 100 de proiecte în ultimii 10 ani, care totalizează aproximativ 3 milioane de metri pătrați. De asemenea, a fost implicată și în proiectele de consultanță tehnică pentru 3,4 milioane de metri pătrați de spații oferite de Colliers în ultimii 15 ani, în cadrul diviziei de Building Surveying.

Oana va fi responsabilă pentru implementarea obiectivelor globale ESG în regiunea CEE, așa cum au fost ele stabilite în abordarea globală ESG a Colliers. Lansat în 2021 și denumit „Elevate the Built Environment”, noul cadru strategic al Colliers este conceput pentru a încorpora cele mai bune practici ESG în întreaga organizație, se arată în comunicatul companiei.  În plus, Oana va dezvolta și construi un program de educație ESG pentru angajații din CEE și va lansa, împreună cu birourile locale, strategia de marketing și comunicare pentru serviciile ESG, menționează documentul citat.

Sunt încântată să îi urez bun venit Oanei în această nouă funcție. Cu o experiență atât de vastă în consultanța în domeniul sustenabilității, sunt sigură că va contribui cu succes la angajamentul Colliers de a-și îmbunătăți impactul asupra mediului și de a crea valoare economică și socială în întreaga organizație la nivel internațional.

Monika Rajska-Wolinska, CEO al Colliers în CEE

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI furnizează servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 65 de țări, cei peste 15.000 de specialiști acordă consultanță de specialitate pentru chiriași, proprietari și investitori. Timp de peste 26 de ani, echipa de management a grupului a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproape 20%. Compania are venituri anuale de 3,6 miliarde de dolari (4 miliarde de dolari inclusiv afiliații) și active gestionate de 46 miliarde de dolari.