Search
Vineri 28 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Wolf Theiss, asistență pentru BCR la emisiunea de obligațiuni în valoare de 1 mld. lei

Wolf Theiss a acordat asistență juridică Băncii Comerciale Române SA în cadrul emisiunii de obligațiuni în valoare de 1 miliard de lei, cupon de 3,9%, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN. Emisiunea de Obligațiuni Nepreferențiale de Tip Senior, cu scadență în 2028, a reprezentat cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei din România la data emisiunii sale.

Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română SA în prima sa emisiune de obligaţiuni din 2021, aceasta fiind şi cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei realizată în România până la data de 21 mai a acestui an. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacții de succes.

Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets

Obligaţiunile au o scadență de șapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500.000 de lei. Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naționale a României. Se preconizează că Obligaţiunile vor fi listate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Închiderea emisiunii a avut loc la data de 21 mai 2021.

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri  Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *