Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Tranzacție între austrieci: OMV Petrom externalizează servicii către Christof

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well SRL, J. Christof E&P Services SRL și MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).

Astfel, Consorţiul Christof a semnat cu OMV Petrom un acord-cadru pentru servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde.

În urma derulării unei proceduri de achiziție, Consorțiul Christof a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru zona de producţie Moesia, a anunțat aurotitatea de concurență, într-un comunicat.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile ale OMV Petrom, precum și transferul unor salariați către Consorţiul Christof, urmând ca la sfârșitul duratei acordului-cadru, unele active să fie returnate către OMV Petrom SA

Consiliul Concurenţei a analizat aceste operațiuni și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

Decizia vor fi publicată pe pagina web a autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Înființată la începutul anilor 1970, ca o afacere de familie, compania cu capital austriac Christof Industries oferă „soluții one-stop-shop durabile în construcția de instalații industriale cu service la 360 de grade”, după cum informează pe site-ul propriu. „În 17 centre de competență din întreaga lume, experții noștri dezvoltă soluții tehnice care reduc la minimum riscurile de mediu și reduc consumul de energie”, menționează oficialii companiei.

Christof E&P Services, subsidiara din România a grupului austriac care construieşte centrale pentru energie, are o unitate de furnizare în apropiere de Ploiești, și a realizat, de-a lungul anilor, lucrări pentru companii precum OMV Petrom, Azomureş sau Linde Gas.