Search
Joi 13 Iunie 2024
  • :
  • :

Șoferii plătesc cu cardul 12% din taxele de parcare

Plata cu cardul a reprezentat 12% din valoarea totală a tranzacțiilor înregistrate de aplicația națională de achitare a parcării TPARK în primele șapte luni ale anului. Alba Iulia, Timișoara și Târgu Mureș formează podiumul orașelor ce susțin plata parcării cu cardul. Numărul tranzacțiilor a fost de 6 milioane, în perioada menționată.

TPARK, aplicația de smartphone dezvoltată de specialiști români, permite plata parcării publice în peste 50 de orașe din țară, la care se adaugă constant noi localități. Corabia, Ocnele Mari și Tecuci sunt cele mai recente orașe adăugate în platformă. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achita inclusiv amenzile de parcare, taxa de pod de la Fetești și pot efectua plata vignetelor pentru România, Ungaria și în curând, Bulgaria.

La nivel național, observăm că metoda cea mai des aleasă pentru plata parcării rămâne, în continuare, SMS-ul. Însă, vorbim aici de un procent care în ultima vreme a înregistrat scăderi, în timp ce plata cu cardul câștigă tot mai mult teren. Ne așteptăm cât de curând la o creștere de 40-50% pe acest segment.

Daniela David, COO TPARK

Datele aplicației mai arată că traficul rutier a revenit la cote normale, comparativ cu primele luni de pandemie. Dacă în iunie și iulie anul trecut, aplicația TPARK înregistra puțin peste 5.000 de plăți pentru vigneta de Ungaria, în aceeași perioadă din 2021, numărul s-a dublat, depășind 10.000 de tranzacții.

TPARK își propune să elimine grija tichetelor de parcare și deplasările șoferilor până la parcometru. Utilizatorii aplicației au posibilitatea să opteze pentru plata parcării la minut, cât și prelungirea sesiunii de parcare direct din telefon. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play, App Store, Huawei App Gallery și înregistrează în prezent peste 1.5 milioane de descărcări. Ea poate fi folosită și pentru plata parcării în Ungaria. Este implementată în 50 de orașe din România și peste 60 de orașe din Ungaria. TPARK procesează peste 10 milioane de tranzacții de parcare anual, are peste 650.000 de utilizatori și mai mult de 800.000 de mașini înmatriculate.