Search
Marti 28 Mai 2024
  • :
  • :

Open Banking Hackathon: peste 30 de echipe au anunțat că vor participa. Premii până la 5.000 de euro

Peste 30 de echipe din Europa și-au arătat deja interesul în a se alătura concursului  Open Banking Hackathon – Ediția CEE Online. Competiția de 5 zile, ce va avea loc remote în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2021, va provoca fintech-uri din 10 țări europene (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) să construiască aplicații cu valoare adăugată pe platforma deja testată de agregare de date Open Banking, pusă la dispoziție de Finqware, informează un comunicat transmis de organizatorii manifestării.

Conform documentului citat, toate echipele selectate în hackathon vor primi sfaturi despre produse și afaceri de la jurați și mentori de top, precum și numeroase beneficii de la parteneri. Câștigătorii au șansa la parteneriate Proof of Concept, premii speciale și până la 5.000 de euro în numerar .

OBH ne-a determinat să ne lansăm ca afacere. Prin accelerarea programului am trecut mai repede de obstacole și am învățat lecțiile mai devreme. Experiența noastră cu hackathon-ul a fost fantastică – cel mai bine organizat eveniment online în care am participat. Sesiunile de discuții 1: 1 și interviurile de grup / mentoratul / competiția  au fost extrem de valoroase în consolidarea ideilor, îmbunătățirea prezentării și ne-au ajutat să înțelegem cele mai comune întrebări, perspective diferite sau critici pe care am putea să le  primim.

Shaun Daley – TimedFX, Republica Cehă, câștigător al Marelui Premiu din 2020

Având drept parteneri de tehnologie pe Google Cloud, evenimentul este susținut și de bănci precum Banca Comercială Română, Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, OTP Bank și Banca Națională a României. Alături de ei, firma internațională de avocatură CMS și companiile de tehnologie Qualitance și Zitec sunt de asemenea parteneri ai evenimentului. “În egală măsură DHL Express România, Mindspace București și Digital Intelligence își oferă premisele și serviciile pentru a asigura un hackathon de succes”, menționează comunicatul citat.

Hackathonul a fost o experiență foarte plăcută pentru noi! Ne-am distrat și am învățat multe din interacțiuni și discuții deschise cu mentori și alți participanți. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult să analizăm ideea noastră și să o definim mai bine. A fost o bună oportunitate pentru noi de a cunoaște oameni noi și de a ajuta echipa noastră să colaboreze mai bine.

Alexandru Martiniuc – Spevialk, Romania, câștigător al Premiului Special din 2020

Alți parteneri care doresc să se alăture evenimentului sunt asociații de fintech, comunități de inovare și acceleratoare de startup-uri din Austria (Pioneers, Elevator Lab, Advantage Austria), Republica Cehă (Czech Fintech Association), Ungaria (OTP Lab), România (Techcelerator , InnovX-BCR, Rofin.Tech, Startup Grind București), Bulgaria (Eleven Accelerator, Bulgaria Fintech), Slovacia (Slovak Fintech), cu mulți alți discutând să se alăture evenimentului.

Înscrierile pentru hackathon sunt deschise până pe 19 septembrie 2021  iar mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul evenimentului si pe social media.