Search
Joi 16 Septembrie 2021
  • :
  • :

Vinuri românești, premiate cu Marea Medalie de Aur la Concursul Mondial de la Bruxelles

Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016, două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, au cucerit Marea Medalie de Aur, cea mai înaltă distincție a prestigioasei competiții internaționale Concours Mondial de Bruxelles.

Hyperion Fetească Neagră 2016 a fost distins cu Marea Medalie de Aur, dar și cu trofeul „Revelația României”, oferit vinurilor cu cel mai mare punctaj din categorie. Cu o structură robustă dar fină, acest vin roșu sec, obținut din cel mai valoros soi românesc de struguri, Fetească Neagră, încântă cu arome ce amintesc de fructe proaspăt culese, cireșe negre, coacăze și prune coapte.

De asemenea, o Mare Medalie de Aur a obținut și Neptunus Shyraz 2016, din fascinanta Colecție Mitologică, fiind remarcabil prin buchetul intens de condimente (piper negru, piper roșu) și fructe negre de pădure, în care se simt note fine de eucalipt și vanilie.

The Iconic Estate este primul producător de vinuri din România care a obținut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

Alte două vinuri din portofoliul The Iconic Estate,  din gamele Prahova Valley si Hyperion au fost premiate cu  medalii de aur. De un roșu rubiniu, cu arome generoase de suc de rodie proaspăt, căpșuni moi, cireșe amare, prune, ciocolată neagră și condimente umede și un postgust persistent și proaspăt, Hyperion Cabernet Sauvignon 2016 a câștigat una dintre cele două medalii de aur. Cealaltă medalie de aur a fost acordată vinului Prahova Valley Fetească Albă 2020, un vin proaspăt, bine echilibrat și revigorant, cu note delicate de fructe exotice, lămâie și flori de soc.

Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie din palmaresul unui producător și este obținută numai de cele mai bune vinuri din lume care demonstrează calități superioare pe parcursul evaluării riguroase a juriului.

Comunicat The Iconic Estate

Rhein Extra Rosé Brut, Byzantium Rosso 2019 și Prahova Valley Fetească Neagră 2019 au obținut scoruri mari, de asemenea, care le-au adus medalii de argint în cadrul competiției internaționale.

Cea de-a 28-a ediție a Concours Mondial de Bruxelles s-a desfășurat la Luxembourg și a reunit 10.000 de vinuri din 46 de țări. Juriul a fost format din experți din industrie – oenologi, buyeri internaționali, jurnaliști, critici și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu – recunoscuți la nivel internațional pentru abilitatea lor de a evalua vinuri într-un mod riguros.

Vinurile The Iconic Estate sunt disponibile ȋn marile lanţuri de magazine, magazinele de proximitate, locaţiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group şi pe iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.

The Iconic Estate, parte din Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri spumante și liniștite. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5.000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând  aproximativ 5 milioane de sticle.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *