Search
Joi 20 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Vodafone România: Venituri din servicii de 801 mil. euro, în scădere cu 1,5%

Vodafone România a anunțat principalii indicatori financiari pentru anul financiar încheiat la 31 martie 2021. Veniturile din servicii se află la valoarea de 801 milioane de euro. În comparație cu perioada similară a anului trecut, veniturile din servicii în baza organică au înregistrat o scădere de 1,5%, potrivit rezultatelor raportate de Vodafone Group Plc. Baza de clienți a companiei a atins valoarea de 11,1 milioane de clienți la 31 martie 2021.

„Ultimul an financiar, care a coincis și cu anul pandemic, a fost ca niciun altul: provocări neașteptate, oportunități de accelerare a digitalizarii, lecții de învățat, oportunități de a demonstra reziliența rețelei de telecomunicații și rolul sau critic mai important că oricând”, a declarat Murielle Lorilloux (foto), CEO Vodafone România.

Potrivit acesteia, operatorul telecom „a confirmat încă o dată angajamentul de a conecta societatea românească, am făcut eforturi extraordinare de a conecta sute de școli peste noapte, am fost capabili să livrăm într-un timp foarte scurt sute de mii de tablete pentru a putea asigura acces la educația digitală pentru cât mai mulți copii posibil.

Oficialii companiei consideră că au demonstrat „angajamentul de a fi un partener de încredere pentru digitalizarea diferitelor sectoare din România, de la educație, la sănătate, fie din zonele publice sau private”.

Ei au subliniat că s-au concentrat pe modul în care trebuie protejată planeta, pornind „de la facilitarea educației online și ajungând până la cel mai recent proiect reprezentat de prima pădure inteligență din România.

Contăm pe faptul că autoritățile centrale vor avea grijă de infrastructură de telecomunicații, un avantaj fantastic pe care România l-a avut, precum și pe faptul că vor evalua temeinic, din toate punctele de vedere, impactul oricăror decizii pe care ar putea să le ia astfel încât industria să nu fie trimisă cu 20 de ani în urmă. Cu toate acestea, inițiativele legislative recente din România pot duce la perturbări ale serviciilor mobile și fixe pentru clienți în următorii ani, pot crea o incertitudine semnificativă și costuri suplimentare neprevăzute pentru economie în valoare de sute de milioane de euro, afectând în același timp și capacitatea companiilor de a putea realiza investiții vitoare în infrastructură. Toate aceste aspecte vor trage înapoi întreaga industrie a telecomunicațiilor și vor pune sub semnul întrebării fezabilitatea investițiilor viitoare, dar și mediul concurențial din România.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România

Vodafone operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și 49 de rețele mobile partenere. La 31 martie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și peste 123 milioane de dispozitive IoT conectate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *