Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Tranzacție în industria agricolă: Elvețienii de la Ameropa vor controla Agroind

Consiliul Concurenţei a anunțat că autorizat tranzacția prin care compania Agroind Cauaceu SA va fi controlată de către Promat Comimpex SRL şi familia Corbuț.

Promat Comimpex SRL este deținută, la rândul ei, de către grupul elvețian Ameropa DG Holding A.G. şi familia Moldovan, informează oficialii autorității de concurență.

Anterior, acționarii care dețineau controlul la Agroind Cauaceu SA erau Ameropa DG Holding A.G. și familia Corbuț. Practic, în urma tranzacției, Agroind va fi controlată de Ameropa, familia Moldovan și familia Corbuț.

Agroind are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.

Compania Promat, societățile din grupul familiei Corbuț, precum și cele din grupul familiei Moldovan desfășoară activități în sectorul agricol.

Ameropa DG Holding A.G. are ca principală activitate comerțul cu îngrașăminte chimice, cereale și produse petrochimice. În România, grupul Ameropa este prezent, în principal, prin intermediul a trei companii: Azomureș, Ameropa Grains și Chimpex.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.