Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

PeliPartners: Portland a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România

PeliPartners a asistat Portland în procesul de vânzare al celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, către Econergy și Nofar Energy.

Situat în Rătești, județul Argeș, parcul are o capacitate de producție autorizată de peste 153 MW și o suprafață totală estimată de peste 165 ha. Procesul este structurat ca tranzacție de tip share deal, iar finalizarea acestuia este anticipată pentru finalul lunii octombrie 2021.

Suntem nerăbdători să colaborăm cu Econergy și Nofar Energy pentru implementarea acestui proiect ce va contribui semnificativ la producerea de energie regenerabilă în România.

Timothy Duffill, reprezentantul Portland

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partner) împreună cu Mădălina Fildan (Senior Associate) și le-a inclus pe Denisa Frîncu (Associate) și Adelina Iordache (Associate).

Complexitatea tranzacțiilor de acest fel rezidă în granularitatea reglementărilor specifice sectorului de energie, care necesită o atenție specială pentru adresarea corespunzătoare a cerințelor comerciale și a obligațiilor legale aferente de către părțile contractante. Suntem onorați pentru oportunitatea de a asista clientul în acest proiect.

Carmen Peli, Partener și Head of Corporate M&A la PeliPartners

PeliPartners are o echipă specializată în proiecte complexe care solicită abordări inovative. Avocații companiei au fost implicați în unele dintre cele mai importante tranzacții de pe piața românească din ultimii 20 de ani. Echipa adună o bogată experiență în domenii variate, care includ fuziuni și achiziții, finanțări, concurență, infrastructură și concesiuni, energie, drept imobiliar și drept societar. Mai multe detalii despre societatea de avocatură se pot găsi pe website-ul propriu.