Search
Joi 16 Septembrie 2021
  • :
  • :

Operațiunile Vodafone din Europa, alimentate integral cu energie verde

Toate operațiunile Vodafone din Europa – inclusiv rețelele fixe și mobile, centrele de date, operațiunile de retail și spațiile de birouri – vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie 2021. Compania își propune să reducă la „net zero” emisiile de carbon până în 2030 și din întregul lanț de aprovizionare până în anul 2040.

Operatorul telecom va marca acest eveniment printr-o campanie de conștientizare a publicului derulată în 12 țări din Europa, în care logo-ul Vodafone va fi reprezentat în culoarea verde.

Pe parcursul ultimului an, compania a făcut progrese importante în procesul de transformare a activităților sale  într-unele cu impact cât mai mic asupra mediului, bazându-se totodată pe tehnologiile și rețelele sale digitale pentru a contribui la limitarea schimbărilor climatice. În iulie 2020, Vodafone a anunțat devansarea termenului pentru îndeplinirea obiectivului de a achiziționa energie 100% regenerabilă pentru operațiunile sale din Europa pentru iulie 2021, față de 2025 cât își propusese inițial. Același obiectiv a fost stabilit și pentru Africa, având că țintă anul 2025.

Începând cu 1 iulie 2021, clienții Vodafone din Europa pot avea certitudinea că toate conexiunile lor în rețea sunt alimentate din surse regenerabile. Acesta este un pas important în direcția îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030, la nivel global, concomitent cu susținerea clienților noștri pentru reducerea amprentei de carbon pentru activitățile proprii și continuarea planurilor de a contribui la o societate digitală, durabilă și incluzivă în toate piețele în care ne derulăm activități.

Nick Read, CEO Vodafone Group

96% din energia utilizată de grup în anul fiscal 2021 încheiat la 31 martie a.c. a fost achiziționată. După anunțul de astăzi, 100% din energia achiziționată de Vodafone în Europa provine din surse regenerabile, inclusiv pentru spațiile închiriate.

În 2020, operatorul telecom a stabilit o țintă fundamentată științific de reducere a emisiilor de carbon până în 2030 pentru a menține încălzirea globală la 1.5oc, fiind primul operator major de telecomunicații care a urmat procesul de reducere a emisiilor stabilit pentru domeniu IT&C.

Anul trecut, Vodafone și-a redus cu 30% emisiile totale de gaze cu efect de seră Scop 1 și 2 la 1,37 milioane de tone de CO2e (echivalent dioxid de carbon), că rezultat al preocupării continue pentru eficientizarea energetică și creșterea ponderii energiei verzi achiziționate în Europa, de la 33% în anul fiscal 2020, la 80% în anul fiscal 2021.

Consumul de energie al grupului a rămas, în general, constant anul trecut în pofida unei creșteri cu 47% a traficului de date mobile, de la 7,983 petabytes (PB) în anul fiscal 2020, la 11,714 PB în anul fiscal trecut. Situația s-a datorat utilizării crescute a unor tehnologii mobile mai eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv M-MIMO care este cu aproximativ 70% mai eficientă decât 4G.

Vodafone a investit 65 de milioane de euro anul trecut în eficientizarea energetică și în proiecte regenerabile în diverse sedii, ceea ce a contribuit la economii anuale de energie de 135 GWh.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *