Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Angajați tot mai sofisticați. Spații de relaxare și zone verzi la serviciu, printre cerințe

Percepția angajaților asupra facilităților care ar trebui oferite la viitorul de muncă a devenit mai complexă, arată un sondaj inițiat de Genesis Property. Astfel, aproape 61% vor spații de relaxare, socializare și plimbare în aer liber, 53,2% vor să-și poată seta individual temperatura și nivelul de lumină la birou, 51,5% vor priveliște naturală, inclusiv zone verzi în interior, iar 45% vor echipamente individuale de protecție sanitară (măști, dezinfectant etc).

Peste 95% dintre angajați consideră că existența unor certificări este fundamentală pentru clădirile de birouri, de la cele pentru situații de urgență precum incendii și cutremure sau pentru protecția mediului și până la cele pentru sănătate, relevă sondajul.

Certificarea unei clădiri în fața riscurilor aduse de pandemie a devenit un aspect important pentru cei mai mulți angajați români, iar 85% spun că este important pentru ei să lucreze într-o clădire sănătoasă în viitor.

Aproape 76% dintre angajați consideră că o clădire certificată poate limita riscurile pentru sănătatea lor și a familiilor lor și contribuie la reducerea nivelului de stres pe care îl resimt ca urmare a pandemiei. În prezent, 70% dintre aceștia sunt în continuare îngrijorați privind riscurile de răspândire a virusurilor și bacteriilor alimentate de sisteme ineficiente de ventilație sau de o igienizare necorespunzătoare a suprafețelor din biroul lor.

Cei mai mulți angajați vor să se întoarcă la birou și au devenit extrem de atenți la sănătatea clădirii în care lucrează. Un mediu de lucru sănătos contribuie la limitarea riscurilor epidemiologice și le oferă mai multă încredere că se pot întoarce la birou. Mai mult, calitatea spațiului de lucru a devenit în ultimul an, pentru aproape 60% dintre angajați, un criteriu important pe care îl vor lua în calcul atunci când își vor căuta un job nou în viitor. Astfel, existența unui mediu de lucru sănătos devine un avantaj competitiv pentru angajatori în strategia de atragere și retenție a talentelor.

Ștefan Tudos, vicepreședinte în cadrul Genesis Property

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre sănătatea clădirilor a fost desfășurat în luna iunie 2021 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.208 de utilizatori de internet din toată țara. Aproape 50% dintre participanți sunt femei, circa 70% au vârsta mai mare de 35 de ani, iar 43% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Genesis Property este un dezvoltator de birouri de clasa A, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, ocupate de chiriași importanți precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *