Search
Duminica 21 Iulie 2024
  • :
  • :

Aviz de la Concurență: Angelini Holding preia Famecccanica Data

Consiliul Concurenţei a anunțat într-un comunicat că a autorizat tranzacția prin care Angelini Holding S.p.A., Italia, preia Famecccanica Data S.p.A., Italia.

La nivel mondial, activitatea Grupului Angelini este structurată pe 6 paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii (frumusețe), produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică (prin societatea Fater), producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă (prin societatea Fameccanica), alimente pentru copii (prin intermediul unui joint-venture cu Hero Group).

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare: Angelini Pharmaceuticals România S.R.L. (activă pe segmentul produse farmaceutice) şi Fater Central Europe S.R.L. (activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică).

Fameccanica  are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse industriale, mașinării. Fameccanica deține controlul administrativ și corporativ al Fameccanica Group –  centru de dezvoltare și proiectare a tuturor platformelor tehnologice Fameccanica pentru fabricarea de mașinării inovatoare.

Potrivit comunicatului, autoritatea a constatat, în urma analizei,  că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.