Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Open Banking Hackathon – Online CEE Edition: 15 echipe aliniate la start

Companii fintech din mai multe țări europene s-au înscris anul acesta la Open Banking Hackathon – Online CEE Edition. 15 echipe din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Grecia și Cipru au fost selectate pentru a lua startul la competiția care se va derula în perioada 29 septembrie – 3 octombrie.

Hackathon-ul desfășurat pe durata a 5 zile va provoca firmele participante să construiască aplicații de creare a valorii pe Finqware, platformă de agregare a datelor Open Banking. Cu sprijinul unor mentori de business și jurați, peste 50 de jucători vor dezvolta soluții de open banking pentru persoane fizice, afaceri și Internet of Things, cu proiecte în domenii precum bugetare, plăți, retrageri de cash, concurență loială, împrumuturi și trading.

Cele mai valoroase 5 echipe vor fi selecționate pentru finala Hackathon-ului și vor avea șansa de a câștiga parteneriate de tip Proof of Concept, precum și un premiu de 5.000 de euro, cash. Noaptea demonstrativă și gala de premiere vor fi difuzate online duminică, 3 octombrie, de la ora 4 pm CET, pe www.openbankinghackathon.com.

În calitate de invitat cheie, Panagiotis Kriaris, unul dintre profesioniștii care s-a poziționat în avanposturi încă de la începutul Open Banking-ului global, își va împărtăși opiniile cu privire la viitorul acestui domeniu.

Există două lucruri care vor juca un rol decisiv în această revoluție: unul dintre acestea este tehnologia, iar celălalt îl reprezintă datele. Deci, nu numai că poți accesa date, deoarece despre asta este vorba în serviciile bancare deschise, dar trebuie să te întrebi și ce faci cu datele

Panagiotis Kriaris, într-un interviu pentru Eyal Sivan, zis Mr. Open Banking

În cadrul evenimentului, Having Microsoft Romania este partener principal. De asemenea, competiția beneficiază de sprijinul unor companii și instituții precum Google Cloud (partener tehnologie), Banca Națională a României (partener instituțional), Banca Comercială Română, Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, OTP Bank. Printre parteneri se mai numără societatea internațională de avocatură CMS, precum și firmele IT Qualitance și Zitec. Totodată, DHL Express Romania și Mindspace Bucharest își vor oferi serviciile pentru a sprijini Hackathon-ul.

Alți parteneri interesați în reușita evenimentului sunt organizații de fitnech și inovație din Austria (Pioneers, Elevator Lab, Advantage Austria), Cehia (Czech Fintech Association), Ungaria (OTP Lab), România (Techcelerator, InnovX-BCR, Rofin.Tech, Startup Grind Bucharest), Bulgaria (Eleven Accelerator, Bulgaria Fintech), Slovacia (Slovak Fintech).

Cei interesați să vadă Open Banking-ul la lucru, trebuie să își rezerve locuri aici: https://bit.ly/obh-cee-3-oct.

Mai multe detalii pe site-ul competiției, www.openbankinghackathon.com și pe pagina social media.