Search
Miercuri 1 Februarie 2023
  • :
  • :

CITR: Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDPP), entitate juridică aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, reușește, sub îndrumarea CITR, ieșirea din insolvență și reintegrarea mai echilibrată în circuitul economic, după o reorganizare care a durat 4 ani.

Compania de stat, cu peste 40 de ani de existență, are rolul de a moderniza și asfalta drumurile din județ, precum și de a le gestiona fără contracte cu terți. De la intrarea în procedură, firma a asfaltat peste 500 de kilometri de drumuri în județul Constanța, continuându-și activitatea.

Rolul nostru de administrator judiciar a fost să ne asigurăm că prin reorganizare RAJDPP își va continua activitatea și va rămâne în circuitul economic. În plus, Regia este și un important agent economic ce asigură peste 300 de locuri de muncă, creează valoare adăugată și contribuie cu venituri considerabile la bugetul de stat, astfel că salvarea acesteia era foarte importantă pentru comunitatea locală.

Paul-Dieter Cîrlănaru, Senior Partner CITR

Conform indicatorilor Băncii Mondiale, ratele de recuperare a creanțelor din UE sunt cuprinse între 30%, în Croația și România, și 90%, în Belgia și Finlanda. Ratele de recuperare sunt mai mari în economiile în care restructurarea este procedura de insolvență cel mai des întâlnită. În aceste economii, creditorii se pot aștepta, în medie, la recuperarea a 83% din creanțele lor, față de o medie de 57% în procedura de lichidare.

Putem spune cu mândrie că acest proiect a fost o reorganizare ca la carte: în primul rând, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral, reușind să identificăm surse suplimentare de venit. Eforturile vizibile și disciplina reprezentanților companiei în ceea ce privește cheltuielile și achizițiile au dus la reînnoirea parcului cu echipamente din resurse proprii, un lucru care se întâmplă rar în cadrul unei proceduri de insolvență. În al doilea rând, proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește excelenta colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării.

Oana Munteanu, Partner CITR și manager de proiect RAJDPP

CITR, parte a Impetum Group, are o experiență de peste 20 de ani pe piața insolvenței și peste 1.000 de proiecte gestionate de-a lungul timpului. Compania administrează anual un patrimoniu aproximativ 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.