Search
Vineri 19 August 2022
  • :
  • :

NNDKP: Globalworth a achiziționat două proiecte industriale de 18 mil. euro la Arad și Oradea

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat Globalworth în legătură cu achiziționarea a două proiecte industriale, IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea). Portofoliul Globalworth Industrial, sub-brand-ul de industrial și logistică al grupului, se extinde astfel în alte două orașe din România cu o puternică dezvoltare economică.

Lavinia Ioniță-Rasmussen și Mihai Zaharia

Valoarea tranzacțiilor IPW Arad și IPW Oradea este de aproximativ 18 milioane de euro, iar portofoliului Globalworth Industrial i se adaugă o suprafață însumată de 27.000 de metri pătrați de spații industriale, dezvoltate la standarde de înaltă calitate și având un grad de ocupare de 100%. Odată cu preluarea celor două proiecte, Globalworth Industrial ajunge la un portofoliu total de 260.400 de metri pătrați, cu un grad total de ocupare în prezent de 95%.

NNKPD a fost implicată în toate etapele proiectului și a acordat asistență atât în fazele preliminare de analiză a proiectului, cât și în pregătirea și negocierea documentelor aferente acestuia.

Tranzacțiile IPW Arad și IPW Oradea reprezintă un pas important pentru portofoliul Globalworth, deoarece acum suntem prezenți în 6 orașe mari din România, ceea ce susține activitatea noastră în vestul țării, unde eram deja activi prin proiectul Timișoara Industrial Park. Adăugarea celor două companii germane globale cunoscute în industria de automotive, iwis și Huf România, în comunitatea noastră ne bucură și ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde. Toate aceste procese legate de recentele tranzacții au fost mai facile datorită implicării echipei NNDKP, partenerul care ne-a asistat în numeroase proiecte de-a lungul timpului.

Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost coordonată de Lavinia Ioniță-Rasmussen, Partener în cadrul practicii de Real Estate a NNDKP, care i-a avut alături pe Flavia Petcu și Roxana Iordache, avocați în aceeași practică.

Planurile privind extinderea unor investiții existente sau atragerea unora noi au mereu în vedere și elemente de infrastructură logistică, necesare unei operaționalizări rapide a oricărui business. Globalworth face ca deciziile companiilor interesate de spații logistice să fie luate mult mai repede, permițându-le acestora să își concentreze resurse esențiale în dezvoltarea activității lor de bază. Mulțumim echipei Globalworth pentru încrederea pe care ne-o acordă prin implicarea noastră în proiecte care dezvoltă comunități – economic și social.

Lavinia Ioniță-Rasmussen, Partener NNDKP

Practica NNDKP de Drept Imobiliar a asistat de-a lungul timpului corporații și antreprenori în tranzacții complexe și inovatoare în domeniu, fiind implicată în ultimii 10 ani în proiecte imobiliare estimate la peste 3.8 miliarde euro. Cu o echipă formată din specialiști experimentați, grupul de practică al NNDKP de Drept Imobiliar este clasat pe prima poziție în cea mai recentă ediție a ghidurilor Chambers & Partners și Legal 500 și este apreciat ca oferind “cel mai înalt standard de calitate în munca pe care o prestează”.