Search
Duminica 28 Noiembrie 2021
  • :
  • :

Hațegan Attorneys trece la o structură orizontală a echipei

Hategan Attorneys anunță o reconfigurare internă a echipei de la o structură piramidală la o structură orizontală. Această decizie face parte din eforturile continue ale firmei de avocatură de a inova și de a schimba paradigmele după care sectorul legal în România funcționează.

Noua structură organizațională orizontală adoptată de Hațegan Attorneys e compusă din echipe concentrate pe arii funcționale specifice experienței membrilor echipei. Astfel focusul se pune în mod special pe aria predominantă a membrilor echipei Hategan Attorneys care, în ultimii ani, au avut o expunere mai mare pe anumite domenii de activitate și au o implicare totală în aria de practică respectivă fără a exclude implicarea lor și în alte proiecte pentru asigurarea și în continuare a diversității lor profesionale.

Echipele colaborează între practici împărtășind informații, idei și expertiză, în timp ce fiecare membru al echipei este împuternicit și responsabilizat pe partea lui sau a ei din proiectul din care face parte. În acest spirit, Hategan Attorneys adoptă o politică a ușilor deschise astfel că fiecare membru al echipei, indiferent de titlu, poziție sau vechime, este abordabil. Aceasta asigură un context de lucru bazat pe comunicare deschisă și schimb de idei.

Scopul adoptării acestei noi structuri este acela de a crea culoare de creștere individuală în cadrul organizației. Managementul va fi în continuare asigurat de către Ioana Hațegan, ca Managing Partner, împreună cu Grupul de Leadership, dar din punct de vedere al organizării activității Hategan Attorneys va avea o structura organizațională orizontală, aliniindu-ne unor tendințe internaționale actuale. Astfel, eforturile de recunoaștere se concentrează pe experiența și capacitatile individului, mai degrabă decât pe titlul și poziția acestora.

Firmele de avocatură au funcționat după paradigme specifice de organizare, structurare și colaborare de foarte multă vreme. Este bine cunoscut faptul că avocatura este un domeniu care îmbrățișează cu mai mare reticenta inovația. Ceea ce ne-a demonstrat ultima perioadă e că paradigma cu care suntem obișnuiți trebuie să se schimbe pentru că oamenii, contextele sociale și modelele de lucru sunt foarte fluide în secolul nostru si necesita adaptabilitate la nevoile noilor generatii si agilitate crescuta. Hategan Attorneys răspunde tendințelor internaționale din sectorul legal și anunță adoptarea modelului de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritate și colaborarea în cadrul echipei și între echipe. Astfel, încurajăm pe toată lumea să fie leader in adevaratul sens al cuvantului, leader al carierei sale, punandu-si în slujba clientilor si echipei abilitatile unice, experiența și cunoștințele acumulate personal pentru succesul proiectelor din care face parte, cu un ridicat grad de autonomie decizionala si responsabilitate aferenta.

Ioana Hațegan, Managing Partner, Hategan Attorneys

Aceasta nouă configurație încurajează munca în echipă, colaborarea și creativitatea fiecărui membru (abilități și valori promovate constant în cadrul firmei) pastrand insa focusul pe unicitatea, individualitatea si potentialul de crestere pentru care fiecare va fi valorizat. Echipele pentru deservirea clientilor nostri vor fi constituite în raport de volumul de activitate necesar proiectului respectiv și ariile de practică incidente proiectului.

Într-o organizație orizontală, procesul decizional este total diferit față de o organizație ierarhică de tip piramidal. În timp ce anumite decizii strategice și de dezvoltare rămân în responsabilitatea grupului de conducere, deciziile profesionale se iau în urma colaborării interdisciplinare între membrii echipei. Astfel, Hațegan Attorneys promovează o implicare sporită a membrilor echipei în luarea deciziilor și un grad mai mare de responsabilizare profesionala a fiecaruia in parte.

Cine sunt liderii de practică la Hategan

Avocații din cadrul echipei Hațegan Attorneys desemnați ca Lideri de practică (Head of practice), asumându-și responsabilitatea integrală cu privire la practica respectiva, sunt:

Alina Iosza – Leader Real Estate and PPP

Florina Mattick – Leader Insolventa si IMM

Galina Gheorghe – Leader Litigii

Adoriana Azoiței-Frumosu – Leader Protectia Datelor si Etica Business

Alin Tegzes – Leader Corporate commercial

Ioana Hațegan – Leader M&A si PE

Hațegan Attorneys este o birou de avocatură independent  de drept comercial.  Fondat în 2004, biroul are o echipă dinamică cu experiență care oferă o gamă integrată de servicii juridice pentru a satisface nevoile diverse și complexe atât ale companiilor românești, cât și internaționale . Deși este situat în Timișoara, biroul a reprezentat interesele clienților lor în peste 25 de județe din România. Din aprilie 2021, Hațegan Attorneys este partener juridic la ContrActual.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *