Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Industria jocurilor: Wolf Theiss a asistat fondatorii AMC RO Studio la vânzarea părților sociale

Fondatorii AMC RO Studio, firmă de artă și design 3D, și-au vândut părțile sociale la companie către Keywords Studios plc, companie listată care oferă servicii pentru industria jocurilor.

Echipele de Corporate / M&A şi Tehnologie Media şi Telecomunicaţii (TMT) ale Wolf Theiss, coordonate de Avocat Partener Ileana Glodeanu, au oferit asistență juridică fondatorilor AMC RO Studio începând cu semnarea LoI-ului şi până la semnarea şi finalizarea cu succes. Aceasta este a treia tranzacție încheiată de echipa Wolf Theiss în ultimele două luni ale acestui an si a cincea din acest an (2021) în sectorul TMT.

Am fost foarte fericiți să avem echipa Wolf Theiss alături de noi, în calitate de consultant, în această tranzacție. Ileana și colegii ei au un mix remarcabil de expertiză în M&A, strategie și relații umane. Este cu adevărat o combinație unică de abilități, care, împreună cu abordarea ei holistică, o fac să fie de neînlocuit pentru o organizație care caută un partener real, nu doar un consultant în M&A. Am un respect profesional extraordinar pentru ea și realizările ei și sunt extraordinar de mulțumită că am decis să lucrăm împreună

Cristina Neamțu, Fondatorul AMC RO Studio

În urma acestei achiziții, AMC RO Studio va beneficia de sprijinul strategic și capitalul Keywords Studios plc, precum şi de expertiza și experiența lor extraordinară, pentru a-și continua dezvoltarea și a-și consolida poziția. Cu o piață globală de jocuri video evaluată în acest an la peste 160 miliarde de dolari și un mare potențial pentru noile generații de a lucra în industrie, această tranzacție va contribui atât la consolidarea companiei, cât și a pieței de jocuri din România.

România și-a demonstrat deja potențialul excepțional în sectorul de video games, având oameni foarte bine pregătiți tehnic, interesați de tot ce este nou în industrie, cu tot mai multe talente din industria IT care aleg să se alăture dezvoltatorilor de jocuri. Suntem încântați să fim consultanții juridici ai fondatorilor AMC RO Studio în acest proces de vânzare. Suntem recunoscători că atât fondurile cât și antreprenorii români continuă să ne acorde încrederea lor în acest sector fierbinte.

Ileana Glodeanu, partener Wolf Theiss

Wolf Theiss a adăugat această tranzacție la portofoliul său sectorial, consolidându-și astfel practica de TMT, contribuind totodată la dezvoltarea industriei jocurilor din România.

La succesul acestei tranzacții, împreună cu Ileana Glodeanu, au contribuit: Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A şi TMT), Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A şi TMT) și George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A şi TMT), Ramona Enache (Avocat, Dreptul Muncii) .

Fondat în 1996 în România de Cristina și Marcel Neamţu, AMC RO Studio creează artă conceptuală și grafică de mișcare pentru jocuri, filme și media digitale. Potrivit propriilor declarații, compania își propune “să adune artiști talentați care ar putea consuma-artă-digitală-și-la-micul-dejun cu scopul de a crea un spațiu sigur, pentru dezvoltarea artei digitale și a jocurilor”.

Wolf Theiss este o firmă de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Experții firmei integrează competențele juridice, financiare și comerciale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *