Search
Miercuri 8 Februarie 2023
  • :
  • :

Dental Ventures Capital preia o companie din Bulgaria

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Dental Ventures Capital SRL intenționează să preia direct compania Dentstore SRL și, indirect, societățile Rebox Concept SRL și Dentstore Bulgaria LTD EOOD.

Dental Ventures Capital SRL este o companie de tip holding care face parte din Grupul Abris, prezent pe piaţa din România prin mai multe companii care desfășoară activităţi în domenii precum: distribuția de consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, reciclare – colectare de deşeuri şi producție de fibre din polyester reciclat, sectorul produselor igienico-sanitare, lucrări de instalații electrice, activități de realizare a soft-ului la comandă și furnizare de servicii privind sistemele/centrele de securitate etc.

Dentstore SRL distribuie, în principal, consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, iar în secundar, alte produse medicale (generale).

Rebox Concept desfășoară activități de logistică și suport pentru activitatea de distribuție a grupului Dentstore.

Dentstore Bulgaria LTD EOOD activează în domeniul distribuției de consumabile și echipamente medicale/dentare pe piața din Bulgaria.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, au spus oficialii instituției.