Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Alpha Bank, protocol de colaborare cu AFIR pentru absorbția de fonduri europene

Alpha Bank Romania a semnat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) un protocol de colaborare pentru accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada de tranziție 2021-2022.

Potrivit unui comunicat propriu, prin protocolul încheiat cu AFIR, banca pune la dispoziția fermierilor și investitorilor din mediul rural expertiza sa concretizată în soluții de finanțare, oferind beneficiarilor eligibili credite pentru acoperirea contribuțiilor proprii și a susținerii cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru finanțarea și decontarea tranșelor intermediare de plată sau scrisori de garanție bancară de restituire a avansului.

Susținem implementarea proiectelor cu componentă de fonduri europene și investițiile în agricultură. Credem în potențialul de dezvoltare al agribusiness-ului local. Finanțarea spiritului antreprenorial din mediul rural este o investiție cheie în viitorul sustenabil al agriculturii românești și oferă șansa unei dezvoltări competitive de lunga durată. Sectorul agricol este un domeniu strategic atât pentru România, cât și pentru Alpha Bank Romania și avem experiența și expertiza de a-l susține, inclusiv prin parteneriatul cu AFIR.

Dragoș Drăghici, Director Direcția IMM, Alpha Bank Romania

Dincolo de protocolul de colaborare cu AFIR, Alpha Bank Romania susține activ nevoile de finanțare în domeniu prin creditele oferite pe baza subvențiilor APIA și prin participarea la subprogramul Agro IMM Invest.

Totodată, banca oferă antreprenorilor din agricultură și alte facilități de finanțare pe termen scurt, mediu și lung, pentru capital de lucru și investiții, inclusiv leasing financiar.

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituție financiară cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gama de servicii și produse, atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate.

Alpha Bank Romania a contribuit la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acțiuni precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o inițiativă care a condus la crearea pieței ipotecare locale, sau lansarea primei emisiuni de obligațiuni ipotecare din România, în anul 2019.