Search
Duminica 9 Iunie 2024
  • :
  • :

Wolf Theiss, asistență pentru Raiffeisen Bank la creditul de 325 mil. euro acordat SNGN Romgaz

Wolf Theiss a anunțat că a acordat Raiffeisen Bank SA asistență juridică în legătură cu o facilitate de credit de 325 milioane de euro acordată SNGN Romgaz SA, cel mai mare producător de gaze din România.

Prin această facilitate de credit, Raiffeisen Bank România finanțează parțial prețul de achiziție de către Romgaz a acțiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente proiectului Neptun Deep.

Am fost foarte mulțumiți de calitatea serviciilor prestate de catre echipa Wolf Theiss care a gestionat această tranzacție într-un mod inteligent, aplicat și minuțios. Claudia Chiper și echipa sa au tratat toate aspectele cu cea mai mare atenție și profesionalism.

Delia Ganea, Consilier Juridic Raiffeisen Bank

Wolf Theiss a oferit Raiffeisen Bank asistență juridică în legătură cu redactarea ofertei angajante în contextul procedurii de licitație publică derulată de către Romgaz, revizuirea și negocierea contractului de facilitate de credit, revizuirea aprobărilor corporative relevante ale Romgaz și emiterea opiniei juridice cât și în legătură cu pașii necesari până la semnarea cu succes a tranzacției.

Sub îndrumarea Partenerului Claudia Chiper, din echipa de Drept Financiar și Bancar din cadrul Wolf Theiss a fost implicată în acest proiect şi Iuliana Stoicescu, Avocat Senior.

Suntem foarte bucuroşi că am fost implicați într-o nouă poveste de succes, reprezentând clientul nostru, Raiffeisen Bank, și că am sprijinit angajamentul acestuia de a susține procesul de tranziție către o economie mai verde, permițând companiilor să își implementeze strategia durabilă. Tranziția către zero emisii este unul dintre obiectivele principale ale Pactului verde european. Această tranzacție de referință – cea mai mare tranzacție de finanțare în domeniul energiei – reprezintă un pas înainte pentru România în vederea atingerii acestui obiectiv și suntem foarte încântați că am avut posibilitatea de a contribui la finalizarea cu succes a acestei tranzacții alături de Raiffeisen Bank.

Claudia Chiper, Avocat Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.