Search
Vineri 14 Iunie 2024
  • :
  • :

ASF a lansat un site de educație financiară cu o zonă dedicată copiilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un nou site de educație financiară „care s-a transformat dintr-un portal de prezentare a activității într-o resursă de proiecte, programe și informații dedicate persoanelor care vor să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul financiar”, după cum se arată într-un comunicat al instituției.

Programele de educație și cursurile susținute de lectorii ASF, prezentate pe site, sunt structurate pe categorii de cursanți (elevi, studenți, profesori etc.), iar secțiunile au fost gândite astfel încât să ofere utilizatorilor posibilitatea de a găsi rapid informațiile de care au nevoie.

Site-ul conține și o zonă dedicată copiilor, unde se regăsesc audiobook-uri, povești și filme prin intermediul cărora cei mici pot dobândi cunoștințe elementare în domeniul financiar.

„Site-ul are un design modern, este ușor de accesat și poate fi utilizat atât de pe desktop, cât și de pe platformele mobile. Structura www.edutime.ro este una intuitivă, adaptată ultimelor tendințe în materie de nagivare online”, menționează comunicatul citat.

„Educația financiară este una dintre misiunile fundamentale ale ASF, fiind considerată un vector important de dezvoltare a piețelor financiare non-bancare”, au spus oficialii instituției.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.