Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Mihaela Nyerges, noul partener al Vlăsceanu, Ene & Partners

Vlăsceanu, Ene & Partners (VEP) a anunțat extinderea echipei de parteneri prin cooptarea Mihaelei Nyerges, ca parte din planurile de consolidare a firmei în general și în special a echipei de avocați specializați în energie produsa din surse regenerabile. Prin această mișcare, VEP urmărește extinderea echipei cu până la 5 avocați și a veniturilor cu circa 75%, în următorii doi ani.

Sunt încântată să încep un nou capitol în viața mea profesională alături de o echipă de avocați recunoscuți în piață pentru experiența și rolul activ în acest domeniu și cu care împărtășesc valori similare legate de profesionalism, dăruire și creativitate. Am lucrat cu Daniel în aceleași tranzacții, eu fiind de cealaltă parte a „baricadei”, așa că ne cunoaștem bine atuurile și sunt entuziasmată că ne vom uni forțele pentru a consolida prezența firmei în domeniul energiei.

Mihaela Nyerges

Mihaela are peste 18 ani de experiență în fuziuni și achiziții, drept corporatist și imobiliare, reprezentând corporații internaționale de top și investitori în numeroase industrii, se arată într-un comunicat al companiei de avocatură. “Este recunoscută de clienți pentru know-how-ul din sectorul energiei, coordonând proiecte complexe de investiții atât în ​​energie convențională, cât și în energie regenerabilă și asistând mulți dintre jucătorii cheie de pe piața de profil din România pe aspecte contractuale și de reglementare, dar și în arbitraje internaționale. Mihaela a fost de asemenea implicată activ în elaborarea reglementărilor privind comerțul cu energie electrică și energia din surse regenerabile”, menționează comunicatul citat.

Acest pas vine după ce partenerul Loredana Vlăsceanu s-a alăturat echipei la începutul acestui an. Rolul ei este de a dezvolta și de a consolida practicile de M&A și Private Equity, Finanțări și IT, dată fiind experiența ei de 18 ani în aceste sectoare. În această perioadă Loredana a coordonat proiecte ample de M&A și joint venture, dar și de finanțari și IT, atât în calitate de avocat în cadrul unor firme de avocatură, cât și ca avocat in-house al unui producător global de software și al Axxess Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții regionale.

În contextul angajamentelor internaționale ambițioase ale României și al atenției sporite în ceea ce privește impactul sectorului energetic asupra mediului, am observat nevoia crescândă de servicii juridice supra-specializate în aceste domenii din partea companiilor și a instituțiilor de stat. Colaborarea noastră cu Mihaela ne va face mai puternici în zona de regenerabile, unde suntem deja recunoscuți de clienți pentru cunoștințele aprofundate și experiența îndelungată în domeniu.

Daniel Vlăsceanu

Vlăsceanu, Ene & Partners este o firmă specializată în domeniul energiei, al mediului și M&A/private equity. VEP are o echipă formată din opt avocați, dintre care patru parteneri, apreciați de clienți pentru soluțiile practice și eficiente pe care le oferă și orientarea spre rezultate concrete. Fondată în 2016 de către Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene, avocați cu experiență de business dezvoltata în principal în cadrul OMV Petrom, firma este recunoscută, printre altele, și pentru și know-how-ul specific energiei din surse regenerabile.

În acest an, firma a fost implicată într-unul dintre mari proiecte din domeniu, consiliind firma Econergy în achiziționarea celui mai mare parc fotovoltaic aflat in dezvoltare in Romania (situat în Rătești, județul Argeș), cu o capacitate de 153 MW.  În 2021, VEP a devenit membru Ally Law, o rețea globală de firme de avocatură care reunește aproape 3.000 de avocați din peste 70 de centre de business din întreaga lume.