Search
Joi 23 Noiembrie 2023
  • :
  • :

Elvețienii de la SFS International preiau firma germană Hoffman

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Grupul SFS International AG, Elveția, a preluat Hoffmann SE, Germania, și subsidiarele acesteia.

Grupul SFS este un jucător global activ în dezvoltarea și producția de componente personalizate turnate cu precizie, soluții și ansambluri de prindere și sisteme de prindere mecanice optimizate pentru aplicații. În România, Grupul SFS este prezent prin Heco Schrauben SRL, care activează în producția de șuruburi.

Grupul Hoffmann comercializează și, într-o mică măsură, produce scule standard și produse complementare, cum ar fi stații de lucru și echipamente de depozitare, precum și echipamente de protecție personală, în principal către clienți profesioniști, și oferă servicii de consiliere și asistență tehnică corespunzătoare.

În România, Grupul Hoffmann este activ prin intermediul subsidiarei sale, Hoffmann Industrial Tools SRL, care este activă doar în distribuția de unelte și nu are producție locală.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se arată în comunicatul instituției.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.