Search
Vineri 19 August 2022
  • :
  • :

Ce faci în timp ce ți se actualizează laptopul? 39% din useri se bucură de pauză

Actualizările dispozitivelor nu sunt necesare doar pentru a avea acces la noi funcții sau interfețe, ci ajută la menținerea unui nivel ridicat de securitate, spun specialiștii de la Kaspersky. Furnizorii testează periodic pentru a găși noi potențiale vulnerabilități care ar putea fi exploatate de atacatori. Instalarea la timp a actualizărilor poate servi drept o modalitate de apărare eficientă împotriva atacatorilor cibernetici. Acest timp de inactivitate poate crește, de asemenea, productivitatea oamenilor și poate ajută la bunăstarea lor.

Compania de securitate IT Kaspersky a anunțat campania „Pain in the neck”, explorând atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor. Potrivit unui studiu coordonat de Kaspersky, în aprilie 2021, instalarea actualizărilor este considerată o sarcină plictisitoare de rutină și jumătate dintre respondenți o amână constant. În același timp, însă, patru din zece respondenți (40%) recunosc că timpul petrecut așteptând ca actualizările să se finalizeze poate fi folosit în mod productiv și fac asta zi de zi.

Respondenții sunt de acord că timpul petrecut așteptând ca dispozitivele să se actualizeze e prețios, 40% spunând că acest lucru poate fi folosit în alte scopuri, chiar dacă le afectează productivitatea, iar 39% chiar se bucură de pauza oferită de actualizări.

În general, utilizatorii preferă să facă altceva în timp ce se instalează actualizările. De exemplu, atunci când dispozitivele lor nu sunt disponibile, 31% dintre respondenți (44% în România) încearcă să se oprească și să se relaxeze (se uită la televizor sau citesc o carte), 18% (13% în România) își distrag atenția prin gătit și 9% preferă sportul sau să meargă la plimbare (7% în România). Aproape un sfert dintre respondenți (23%) continuă să facă ceea ce făceau (20% în România), trecând pur și simplu la un alt dispozitiv.

Este normal să treci la un alt dispozitiv în timp ce gadget-ul pe care îl utilizai inițial trece printr-un ciclu de actualizare. Sportul, gătitul sau o scurtă meditație ar putea fi o pauză utilă în ziua de lucru, ajutând oamenii să se relaxeze și să revină cu forțe noi. Am fost încântați să vedem în sondajul nostru că mulți oameni urmează deja practici sănătoase și îi încurajăm și pe ceilalți să le urmeze exemplul. Dacă faceți acest lucru, nu numai că vă va ajută să va îmbunătățiți starea de spirit, dar puteți crește și nivelul de productivitate.

Maria Namestnikova, Head of GReAT Rusia, Kaspersky

În ciuda beneficiilor unor astfel de pauze, atunci când primesc notificări de actualizare pe dispozitivele lor, 50% amână de obicei instalarea (44% în România). Cel mai popular motiv este că utilizatorii sunt ocupați la serviciu (30%), urmat de faptul că nu doresc să înceteze să folosească dispozitivul în acel moment (26%), iar un sfert (25%) nu doresc să închidă aplicația pentru a-i permite să se actualizeze. 63% (71% în România), însă, nu văd niciun rău în a lua o pauză.

În aprilie 2021, Kaspersky a delegat Savanta să efectueze un sondaj online cu 15.000 de respondenți pentru a explora tendințele acestora legate de actualizarea dispozitivelor. Eșantionul a inclus 1.000 de respondenți din fiecare țară: Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania; și 500 din SUA, Olanda, Austria, Portugalia, România, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, China, India, Australia, Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Peru și Rusia. Toți respondenții foloseau un computer, smartphone și/sau tabletă pentru activitățile din viața personală sau profesională, iar 76% dintre respondenți erau angajați.