Search
Vineri 28 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Smartphone-ul, cel mai utilizat „cititor al sănătății”. Jumătate din români își monitorizează datele vitale

Smartphone-ul conduce detașat în clasamentul dispozitivelor utilizate de români pentru a-și verifica parametrii de sănătate, urmat de smartwatch și fitness band, conform unui studiu realizat de OPPO, operator în domeniul tehnologiei.

Potrivit cercetării, 56% dintre români consideră că monitorizarea continuă a stării de sănătate cu ajutorul dispozitivelor smart i-a ajutat la reducerea nivelului de stres în perioada pandemiei.

Aceștia au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.

Totodată, 52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen.

Celelalte dispozitive, menționate de respondenții sondajului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului, sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.

55% dintre respondenții studiului au spus că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietate comparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.

Mai mult, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la starea lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Operator activ în domeniul dispozitivelor inteligente, OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. Compania, prima care a comercializat smartphone-uri 5G pe piața din Europa, colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobila din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *