Search
Joi 13 Iunie 2024
  • :
  • :

CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații asistă o finanțare de 600.000 de euro pentru KFactory

Firma de avocatură CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat Sparking Capital în proiectul prin care start-up-ul românesc KFactory, platformă românească de smart manufacturing, a primit o finanțare de 600.000 de euro din partea a doi noi investitori, Fortech Investments și SIF Transilvania, care s-au alăturat Sparking Capital.

Prin această rundă, finanțarea totală a KFactory ajunge la 817.500 de euro și sprijină planurile de scalare și dezvoltare a companiei pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția): creșterea rețelei de parteneri și integrări, extinderea capacității platformei,  cu scopul de a mări performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Sopotean, asociat senior.

Ne bucură faptul că unul dintre cei mai activi investitori din România a contat pe noi încă o dată în acest proiect, prin care continuă să sprijine un start-up cu un model de business disruptiv, ce și-a valorificat rapid potențialul de scalare. Echipa noastră este alături de start-up-urile și investitorii din România de peste un deceniu, fiind recunoscută în ecosistem drept una dintre cele mai specializate și mai experimentate în acest domeniu. Pe fondul unei creșteri accelerate anul trecut, a investițiilor în start-up-uri din tehnologie, România își menține potențialul pe care îl are nu numai în regiune, ci și pe întregul continent, devenind un hub important în ceea ce privește atât creșterea numărului de start-up-uri, diversificarea modelelor de business, cât și oportunitățile de finanțare. În acest context, România este un mediu propice, care favorizează crearea de noi unicorni.

Sergiu Gîdei

Echipa de tehnologie și start-up-uri a CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut, avocații CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 20 de proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor companii fiind de aproximativ 50 de milioane euro.

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. Compania se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).