Search
Vineri 19 August 2022
  • :
  • :

Cosmin Cojocaru, partener în departamentul de litigii și arbitraj la ZRVP

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a anunțat că își consolidează echipa de conducere prin numirea lui Cosmin Cojocaru ca partener în departamentul de litigii și arbitraj. Promovarea este efectivă de la 1 iulie 2021. El va avea un rol în extinderea portofoliului de mandate în domeniul disputelor în construcții, fiind specializat în litigiile decurgând din contractele de lucrări, inclusiv proiecte de construcții (FIDIC), litigii comerciale arbitrale naționale și internaționale.

Promovarea la poziția de partener reprezintă o atestare firească a activității prestate în cadrul firmei și a nivelului de experiență acumulat, concretizată în rezultatele obținute. În mod cert, o astfel de poziție vine la pachet cu o serie de provocări generate de responsabilitățile aferente, însă, în momentul în care avocatura este realizată cu pasiune, astfel de provocări nu fac altceva decât să condimenteze în mod natural evoluția profesională.

Cosmin Cojocaru, partener ZRVP

Cosmin Cojocaru a avut în ultimii zece ani un aport la consolidarea practicii de litigii în domeniul construcțiilor, atât în fața instanțelor de drept comun cât și a tribunalelor arbitrale, concretizată în gestionarea unui mare număr de dispute complexe, finalizate cu soluții favorabile clienților reprezentați în acele proceduri, se arată într-un comunicat al ZRVP. Experiența sa a fost pusă în valoare în proiecte complexe de peste 900 de milioane de euro, derulate pentru importante companii din domeniul infrastructurii, utilităților, energiei și resurselor naturale. De altfel, Cosmin Cojocaru a coordonat și o serie de dispute de calibru în domeniul energiei, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea practicii în acest domeniu, menționează comunicatul citat.

Cosmin Cojocaru a fost avocat în peste 50 spețe sub auspiciile ICC, CICA, VIAC, PCA și deține Diploma în Arbitraj acordată de Chartered Institute of Arbitrators London, fiind totodată membru al acestei instituții. Are o experiență de peste 17 ani în domeniul litigiilor și arbitrajului, al achizițiilor publice și contenciosului administrativ, dispute civile și comerciale. S-a alăturat echipei ZRVP la începutul anului 2010 și a urcat constant în ierarhia firmei până la numirea sa ca partener. A fost inclus recent la categoria Rising Stars în domeniul Soluționării Disputelor de reputata publicație juridică internaționala The Legal 500 EMEA.

Faptul că încă un produs al școlii de avocați ZRVP devine partener și se alătură celorlalți pentru a continua povestea și misiunea noastră nu este o surpriză, ci doar un nou episod care materializează filosofia noastră. Cosmin Cojocaru nu este doar un avocat excepțional cu o experiență impresionantă în arbitraj, litigii în domenii precum construcții, energie, salubritate, etc. El este un etalon al dedicării și responsabilității avocațiale, un metronom care bate și respiră în ritmul profesiei sale. Continuăm povestea și nu am niciun dubiu că noul partener va oferi mai mult clienților, proiectelor gestionate, colegilor pe care îi coordonează.

Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP

ZRVP a anunțat în luna aprilie a acestui an primul val de promovări interne, în urma cărora opt avocați au avansat în diverse roluri în cadrul firmei. Societatea derulează anual o procedură de evaluare internă, iar criteriile care stau la baza avansării ierarhice sunt contribuția profesională la succesul firmei și al departamentelor din care fac parte, cunoașterea profundă a industriilor în care activează clienții societății, capacitatea de adaptare și, nu în ultimul rând, abilitatea de a gestiona situații de criză

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) oferă servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 61 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).