Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Vodafone: Servicii de voce și date pentru încă 150.000 de locuitori din mediul rural

Vodafone România a extins, în perioada martie 2020 – iunie 2021,  acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural.

În prezent, operatorul telecom asigura o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În aceeași perioada de timp, compania și-a extins rețeaua fixă de înalta calitate că urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de localități din mediul rural.

Pe lângă investițiile în extinderea acoperirii cu servicii 4G în mediul rural și a serviciilor 5G în mediul urban, Vodafone România investește în extinderea rețelei sale fixe de Internet, televiziune și telefonie și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix. În perioada martie 2020 și iunie 2021, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înalta calitate în urmă dezvoltărilor de rețele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de localități din mediul rural.

Digitalizarea României înseamnă acces egal la infrastructură și servicii digitale atât pentru locuitorii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural. Conectarea comunităților rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esențială pentru dezvoltarea societății în ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechităților, prin crearea de oportunități de dezvoltare și asigurarea de șanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetățenii și companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai această ambiție de a contribui la crearea unei societăți în care nimeni nu este lăsat în urmă. De aceea, una dintre prioritățile noastre în atingerea acestei ținte este de a extinde rețelele Vodafone cu precădere în acele zone în care serviciile de comunicații nu au ajuns încă. Ne bazăm pe cea mai performanță rețea de date mobile din România și pe o rețea fixă de înalta calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicații și pentru aceste comunități izolate.

Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România

Extinderea și îmbunătățirea conexiunii digitale în mediul rural constituie componente cheie pentru atingerea obiectivelor Decadei Digitale așa cum au fost enunțate de Comisia Europeană. Conform raportului privind Conectarea rurală realizat de Deloitte la solicitarea Vodafone Group, digitalizarea în mediul rural prin conectarea la servicii de comunicații a comunităților va crea oportunități de dezvoltare  pentru antreprenorii locali și companiile mici care, la rândul lor, vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității,  va asigura acces la infrastructură și servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune socială și participarea activă a tuturor membrilor societății la viață socială, economică și culturală și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sustenabilă prin încurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *