Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat Opera Plaza cu 8 mil. euro

Universitatea Babeș-Bolyai a achiziționat Opera Plaza, primul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca. În cadrul tranzacției, în valoare de peste 8 milioane de euro, casa de avocatură Maxim / Asociații a acordat asistență, consiliere și reprezentare societății care a vândut imobilul.

Potrivit informațiilor anunțate, clădirea va deveni sediul Facultății de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Vânzarea Opera Plaza s-a întins pe o perioadă de peste șase luni, în regim de exclusivitate, iar Maxim / Asociații au asigurat consultanța juridică vânzătorului “în toate etapele, de la debutul negocierilor, până la semnarea documentației finale de transfer, inclusiv îndeplinirea tuturor formalităților finale referitoare la condițiile de preluare”, se arată într-un comunicat publicat de reprezentanții companiei de avocatură.

Tranzacția anunțată a presupus o asistență consolidată a clientului și în relația cu partenerii financiar-bancari.

Casa de avocatură a acordat asistență juridică aceluiași operator economic precum și întregului grup de societăți într-o varietate de domenii și proiecte, astfel încât colaborarea în cadrul acestei vânzări constituie o urmare firească a încrederii reciproce și consolidate. Acest proiect de consultanță din sectorul imobiliar a fost coordonat de avocatul Andrei Maxim, partener fondator în cadrul Maxim / Asociații.

Andrei Maxim și Raluca Maxim

Suntem deosebit de încântați că am fost aleși să fim parte și să ne aducem aportul într-un proiect de o asemenea anvergură pentru mediul de afaceri din Transilvania în general, și pentru mediul universitar juridic din Cluj-Napoca, în particular.

Andrei Maxim, partener fondator în cadrul Maxim / Asociații

Sub coordonarea avocatului Andrei Maxim, la finalizarea cu succes a tranzacției, pentru vânzător, au contribuit avocații Raluca Maxim, partener coordonator în cadrul societății, avocat în dreptul contractelor și societar, Talida Ardelean, avocat drept imobiliar și urbanism, Filip Alexandru, avocat dreptul contractelor și societar, Lorena Zbranca, avocat drept societar și Maria Anghelus, avocat drept imobiliar.

Maxim / Asociații este o societate de avocatură cu sediul în Cluj-Napoca, specializată în câteva arii: consultanță în domeniul comercial, fiscal și achiziții publice, precum și o expertiză consolidată în domeniul litigiilor comerciale, administrativ-fiscale, a muncii și proprietate intelectuală.