Search
Joi 16 Septembrie 2021
  • :
  • :

NNDKP a asistat o finanțare de 56 mil. euro pentru compania agricolă Rodbun

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Raiffeisen Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Banca Transilvania și Banca Românească (în calitate de finanțatori) în legătură cu o nouă finanțare, de 278 milioane de lei (aproximativ 56,3 milioane de euro), acordată Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc și fiind înființată în anul 2002. Compania urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen în valoare de 29 milioane de lei.

Credem în viitorul sectorului agricol în România și considerăm important să susținem antreprenorii care investesc în soluții inteligente și fermierii români în eforturile lor de a-și îmbunătăți randamentele. Consilierea juridică oferită în această tranzacție încorporează o înțelegere foarte bună a sectorului agricol, element esențial pentru creionarea și implementarea unei soluții optime de finanțare. Astfel, echipa NNDKP a avut o abordare practică și comercială, orientată spre nevoile specifice ale companiei Rodbun.

Ana Maria Samuilă, Coordonator Departamentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR

Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

Această nouă finanțare contractată de Rodbun demonstrează, pe de o parte, potențialul important pe care îl are această companie, iar pe de altă parte, încrederea pe care băncile din România o acordă antreprenorialului și sectorului agricol din această țară. Suntem bucuroși că am avut oportunitatea de a fi implicați în a doua finanțare din acest an pe care sindicatul de bănci o acordă Rodbun și de a contribui, indirect, la evoluția și consolidarea acestei companii cu capital românesc.

Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP

Din portofoliul recent al NNDKP

Portofoliul recent al NNDKP în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include facilități de credit acordate în ultimii ani pe piața locală, cum ar fi:

  • finanțările acordate grupului Rodbun:
    • în valoare de aproximativ 17,2 milioane de euro, în anul 2021;
    • în valoare de aproximativ 55 milioane de euro, în anul 2018.
  • finanțarea de 20 milioane de euro acordată Grupului Aaylex, o companie românească activă pe piața agrozootehnică, pentru expansiunea grupului în România, prin preluarea Banvit Foods România.
  • facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și
  • finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări, contribuie la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. În ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *