Search
Miercuri 22 Mai 2024
  • :
  • :

APS Zeta preia credite neperformante de la Bank of Cyprus

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care APS Zeta S.A intenționează să achiziționeze un portofoliu de credite neperformante, creanțe din leasing și active, de la entități membre ale Grupului Bank of Cyprus.

APS Zeta S.A. este membră a Grupului APS, activ în principal în Europa Centrală și de Sud-Est, având trei direcții principale de activitate: gestionarea alternativă a activelor, investiții imobiliare și recuperarea creanțelor.

Bank of Cyprus Group este liderul în servicii financiare şi bancare din Cipru, axat pe furnizarea unei game variate de produse şi servicii financiare precum activităţi bancare dedicate persoanelor fizice şi companiilor, finanţe, factoring, servicii de investiţii, brokeraj, managementul fondurilor, servicii de private banking, respectiv asigurări generale şi de viaţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, menționează comunicatul instituției.