Search
Vineri 28 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Fabrică de NFT-uri, instrumente care garantează proprietatea asupra artei

Compania de IT & digital marketing Zitec lansează NFTăria – fabrica de NFT-uri, pentru a susține companiile sau persoanele fizice în procesul de creare și monetizare al unui NFT propriu.

NFT-urile sunt cea mai recentă direcție din lumea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain, reprezentând tokenuri non-fungibile (un token care nu poate fi înlocuit cu altul de același fel, de aceeași calitate și aceeași cantitate, în cazul când formează obiectul unei obligații).

Acestea certifică și garantează dreptul de proprietate și autenticitate asupra artei sau a bunurilor digitale. Aici sunt incluse opere în exclusivitate, video-uri cu momente memorabile, GIF-uri, fragmente muzicale experimentale sau oricare alt bun non-fungibil.

NFT-urile pot fi tranzacționate precum criptomonedele și, fiindcă sunt ediții limitate care pe viitor pot valora mai mult decât în momentul achiziției, cererea este în continuă creștere.

NFT-urile au un potențial interesant de a revoluționa piața de artă. Nouă la Zitec ne place să inovăm și să împingem limitele, motiv pentru care lansăm NFTăria.ro, primul local one-stop-shop pentru dezvoltare de NFT-uri din Europa. Scopul nostru este simplu: artiștii și agențiile care îi reprezintă să poată veni la un “friendly local business”, care îi ajută să înțeleagă, construiască și lanseze NFT-uri, la prețuri fixe, fără bătăi de cap.

Ștefan Gergely, Growth Lead al departamentului de mobile & blockchain din Zitec

Procesul de lansare a unui NFT este, însă, destul de complex. Deși crearea propriu-zisă a bunului digital nu este neapărat cea mai dificilă parte, trebuie să cunoști particularitățile platformelor de NFT-uri existente ca să o poți alege pe cea care ți se potrivește. Iar cel mai important este să înțelegi cum funcționează tehnologia de tip blockchain, ca să poți dezvolta un smart contract (codul cu regulile de guvernare a NFT-ului pe blockchain) care te va ajuta să îți digitalizezi arta în sine și ulterior, în procesul de monetizare.

Astfel, având o experiență de peste 5 ani în proiecte dedicate blockchain, specialiștii Zitec vin în sprijinul companiilor sau al persoanelor fizice care vor să își lanseze propriul NFT, chiar și pe platformele existente.

Popularitatea NFT-urilor a explodat începând cu finalul anului trecut, iar experiența de peste 5 ani în proiecte dezvoltate pe tehnologia blockchain, câștigată odată cu preluarea Under Development Office – una dintre cele mai populare companii de blockchain development din Europa -, ne-a încurajat să creăm NFTăria. Astfel facem un alt pas înspre susținerea companiilor pe drumul către un viitor digital.

Alexandru Lăpușan, CEO & Co-Fondator Zitec

Compania Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. Este una dintre puţinele companii româneşti certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX,  precum și Adobe Solution Bronze Partner. Printre clienții Zitec cu proiecte dezvoltate pe tehnologia blockchain se numără Aurus.io, un proiect de tokenizare de aur evaluat la 150 milioane de dolari, Gibraltar Blockchain Exchange, Persona Airlines, Transavia Airlines sau Société Générale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *