Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

NNDKP: Grupul AAylex obține 20 milioane de euro și preia Banvit Foods România

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes Grupul AAylex, deținut majoritar de antreprenorul Bogdan Stanca și unul dintre cei mai mari jucători din România din industria alimentară, în contractarea unei finanțări de 20 milioane de euro, pentru extinderea grupului în România prin preluarea Banvit Foods România.

Valentin Voinescu și Răzvan Vlad

Echipa NNDKP care a acordat asistență AAylex a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener (Drept Bancar și Finanțări), Răzvan Vlad, Partener (Corporate/M&A) și Georgeta Dinu, Partener (Concurență), și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați (Drept Bancar și Finanțări) și Vlad Anghel, Avocat Asociat (Corporate/M&A).

„Ne bucurăm că am putut asista cu succes grupul AAylex, un jucător local de top din industria alimentară, în legătură cu planurile sale de expansiune. Tranzacția reconfirmă faptul că sectorul agro-alimentar este unul reprezentativ pentru România, având un potențial de creștere semnificativ, și suntem onorați că echipa noastră a putut veni în sprijinul antreprenorilor români cu viziune și spirit întreprinzător”, a declarat Valentin Voinescu.

Grupul AAylex, dezvoltat pornind de la fosta întreprindere Avicola Buzău, acoperă diferite activități, de la genetică, producția de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creșterea puilor de carne, până la abatorizare și distribuția cărnii de pui și produselor din carne de pui cu valoare adaugată, sub brandul Cocorico. Achiziția companiei Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje și de “pui de o zi” din România, va permite AAylex optimizarea activității grupului, prin integrarea pe verticală a activităților „de la fermă la furculiță”.

Această achiziție este de o importanță strategică pentru Grupul AAylex și reprezintă încununarea unui succes ce a presupus eforturi intense pe parcursul ultimilor 5 ani. Suntem încrezători că această achiziție va genera în următorii ani valoare adăugată atât din perspectivă internă cât și externă, continuând astfel să oferim clienților Cocorico o experiență de calitate premium.

Cristian Bărbulescu, Deputy CEO al Grupului AAylex

Compania de avocatură a acordat asistență AAylex pe două paliere distincte, derulate în paralel, respectiv atât în legătură cu obținerea finanțării, cât și în legătură cu realizarea tranzacției prin care a fost preluată toată participația în Banvit Foods.

Finanțarea a fost acordată sub forma unui credit sindicalizat de către CEC Bank și EximBank. Pe lângă finanțarea achiziției participației în Banvit Foods, AAylex va folosi creditul pentru finanțarea activității curente a grupului de firme.

”Tranzacția AAlyex – Banvit Foods asigură continuarea procesului de consolidare a lanțului de producție și distribuție al conglomeratului condus de Bogdan Stanca, într-o industrie puternic competitivă. Suntem mândri să fim parte din acest proces complex – cu ramificații inclusiv în inovație și tehnologie – care are la bază o strategie pe termen lung” a spus Răzvan Vlad de la NNDKP.

În cadrul procesului de achiziție a Banvit Foods, asistența a presupus structurarea documentelor de tranzacție, negocierea acestora cu asociații Banvit Foods, sprijin pentru îndeplinirea condițiilor suspensive agreate de părți în vederea realizării tranzacției, precum și parcurgerea etapei de finalizare a acesteia. Totodată, NNDKP a asistat AAylex și în fața Consiliului Concurenței în obținerea unei decizii favorabile referitoare la concentrarea economică generată de această achiziție.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Practica NNDKP de Corporate/M&A a devenit un reper în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în cele mai sofisticate tranzacții de profil din România. În prezent, echipa este una dintre cele mai mari în domeniul fuziunilor și achizițiilor, fiind formată din 22 de avocați care în ultimele 12 luni au fost implicați în peste 35 de tranzacții notabile, atât la nivel local cât și internațional.