Search
Vineri 28 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Signal Iduna a cumpărat Ergo Asigurări România, cu asistență PwC România și D&B David și Baias

O echipă de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat Signal Iduna în tranzacția de achiziție a Ergo Asigurări România.

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar, IT și fiscal, precum și asistență juridică, financiară și fiscală în cadrul tranzacției și al negocierii documentației contractuale. Avocații D&B David și Baias vor consilia Signal Iduna până la primirea aprobărilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Consiliul Concurenței, obligatorii potrivit legii pentru finalizarea tranzacției.

„Această tranzacție reprezintă o confirmare a rezultatelor solide pe care le-am înregistrat de-a lungul prezenței noastre în România și un pas important în dezvoltarea strategică a companiei noastre pe plan local. Fiind un moment atât de important în evoluția noastră, am ales să avem alături parteneri de încredere și cu expertiză semnificativă, precum PwC România și D&B David și Baias”, a declarat Tiberiu Maier, CEO al Signal Iduna Asigurare Reasigurare.

Echipa care a asistat tranzacția a fost coordonată de Ana Maria Butucaru, Partener, și formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Diana Coroabă, Partener, Dinu Bumbăcea, Lider Consultanță pentru afaceri, Oana Platică, Senior Manager, Cristina Ionescu, Manager, Claudiu Simionescu, Senior Manager, în vreme ce Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator D&B David și Baias, a coordonat echipa de avocați implicată în tranzacție.

Ne bucurăm că am contribuit la încheierea cu succes a acestei tranzacții care consolidează operațiunile Signal Iduna în România și contribuie la dezvoltarea pieței locale a asigurărilor. Le mulțumesc colegilor mei cu experiență în consilierea companiilor din sectorul financiar în tranzacții ce fac obiectul unui cadru strict de reglementare pentru colaborarea excelentă.

Ana-Maria Butucaru, Partener servicii financiare, PwC România

Grupul Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fiind prezent pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România. Pe piața locală, grupul și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. Signal Iduna oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate.

PwC este de o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *