Search
Miercuri 24 Iulie 2019
  • :
  • :

Industria de media – perspective bune pentru 2014

IBM-DHS-Handheld-DeviceIndustria de media și divertisment se îndreaptă spre anul 2014 cu un nivel ridicat de încredere în economia globală, se arată în cea de-a noua ediție a Capital Confidence Barometer – Media & Entertainment. Companiile de media și divertisment sunt optimiste cu privire la revenirea economiei globale în anul următor, se așteaptă să vadă o creștere și o îmbunătățire a activității de fuziuni și achiziții și estimează fie menținerea, fie creșterea forței de muncă.

68% dintre executivii din companiile de media și divertisment cred că situația economică se îmbunătățește, înregistrându-se o creștere semnificativă față de procentul înregistrat anul trecut, când doar 26% credeau în această îmbunătățire. 23% consideră că situația economică este stabilă, 4% că se depreciază ușor iar 5% că este în declin puternic.

Raportul are la bază un sondaj derulat în rândul directorilor executivi din companiile mari de media și divertisment din întreaga lume și își propune să măsoare încrederea corporativă în perspectivele economice, să identifice tendințele despre care se discută în consiliile de administrație și să ofere o imagine de ansamblu asupra strategiilor de creștere vizate de companii.

În plus față de încrederea generală în economia globală, executivii din companiile de media și divertisment dau dovadă de un nivel ridicat de încredere și în ceea ce privește alte zone, comparativ cu rezultatele studiului de anul trecut. Astfel, 57% dintre executivi sunt încrezători în creșterea forței de muncă (față de 20% în 2012), 52% în creșterea veniturilor corporative (15% în 2012) iar 43% în creșterea disponibilității creditării (de la 10% în 2012).

Topul priorităților consiliilor de administrație ale companiilor de media și divertisment a suferit, de asemenea, câteva modificări. Astfel, 66% dintre executivi declară că, în prezent, pun un accent mai mare pe eficiență și controlul costurilor decât cu un an în urmă.  Gestionarea riscurilor este în topul priorităților pentru 60% dintre companiile analizate, guvernanța corporativă pentru 57% dintre companii, relațiile cu investitorii în 53% dintre companii; aspectele de reglementare – în 50%; atragerea și reținerea talentelor – în 47%, iar  alocarea de capital – în 43% dintre companiile chestionate.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *