Search
Joi 13 Iunie 2024
  • :
  • :

Mișcări hotărâte pe frontul avocaturii de business

 Pop Briciu Crai Attorneys-at-Law și-a extins echipa cu doi noi avocați

„Ne bucurăm să ne mărim echipa cu două colege cu experiență foarte valoroasă pentru noi și pentru clienții noștri”, spune Adriana Crai, Managing Partner PBC Attorneys-at-Law. „Nu doar cunoștințele dobândite în cadrul pregătirii academice solide și în cariera lor de până acum, dar și calitățile lor personale, precum perseverența, determinarea sau atenția la detalii se vor dovedi extrem de utile în relația cu clienții noștri și în cazurile complexe pe care le consiliem”. 

Cu o experiență de 10 ani în domeniul soluționării litigiilor și al dreptului societar, Luciana Duțu a fost expusă în mod constant, inclusiv în experiența sa anterioară, la probleme juridice complexe, în domenii care variază de la litigii fiscale și administrative, litigii din domeniul muncii, litigii imobiliare, până la litigii corporative și proceduri în fața CEDO. 

Înainte de a se alătura echipei PBC Attorneys-at-Law, Raisa Chistruga a dobândit experiență mai întâi în calitate consilier juridic al unor mari companii din București, oferind asistență și reprezentare juridică, iar apoi ca avocat specializat în drept civil, comercial și administrativ, unde a dobândit o experiență utilă pentru rolul său actual. De asemenea, are o bază solidă de cunoștințe și experiență în domeniul proprietății intelectuale, fiscalității și al fuziunilor și achizițiilor. În cadrul PBC Attorneys-at-Law, Raisa va lucra pe drept administrativ și urbanism, dar și în consultanță imobiliară și fiscală. 

 

ZRVP promovează șapte avocați pe diferite trepte de senioritate 

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a anunțat noi promovări în cadrul grupurilor de practică Consultanță și Litigii începând cu aprilie 2023. Decizia a venit în urma finalizării procesului de evaluare anual, ce a luat în considerare contribuția profesională la succesul firmei, gradul de implicare în proiecte și feedback-ul pozitiv din partea clienților. 

Din cele șapte promovări, două au vizat poziții de middle-management. Astfel, avocații George Avram și Dragoș Zamfir au avansat la poziția de Managing Associates (avocați colaboratori coordonatori), ce le va aduce calitatea de lideri de proiecte în ariile lor de expertiză și responsabilități administrative extinse. Alți cinci avocați Marcela Antoniu, Alexandra Bulgacov, Laura Burtan, Celestino Dincă și Elena Iacuba au făcut un pas înainte în carieră și au devenit Senior Associates (avocați colaboratori seniori). 

„Majoritatea seniorilor, colaboratorilor și stagiarilor de la ZRVP au crescut și cresc sub ochii noștri. Partenerii firmei s-au implicat întotdeauna în formarea noilor generații și ne mândrim de fiecare dată când un avocat este pregătit să facă următorul pas în carieră. În această profesie răzbești prin multă muncă, pasiune, omenie și un dram de talent. Îi felicit pentru această realizare și le doresc mult succes în continuare”, a declarat Cosmin Vasile, partener coordonator ZRVP. 

 De asemenea, ZRVP a urat bun-venit noilor colege Ada Grozea, Denisa Neamțiu, Adina Rotaru și Ioana Viorică, ce s-au alăturat de curând în calitate de senior associates echipei de consultanță, respectiv de soluționarea disputelor. Ele vor consolida prin experiența și expertiza lor practicile de corporate și litigii aflate în permanentă dezvoltare. 

 

25 de avocați și consultanți fac un pas înainte în carieră în cadrul NNDKP 

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunțat în martie a.c. o serie majoră de promovări pentru anul 2023 în cadrul echipei sale: un avocat a făcut un pas înainte pe poziția de Asociat Manager Senior, 7 avocați au fost promovați pe poziția de Asociat Manager, 4 avocați au devenit Avocați Seniori, un consultant fiscal a fost promovat pe poziția de Tax Manager, 12 avocați au urcat pe scara ierarhică, 10 arii de practică (consultanță și litigii) au fost consolidate prin noua serie de promovări și un total de 25 de avocați și consultanți au făcut un pas înainte în cadrul echipei NNDKP, avansând pe un nivel ierarhic superior 

Începând cu acest an, în structura ierarhică a firmei a fost inclusă poziția de „Avocat Manager Senior”, iar Ioana Grigoriu (Drept imobiliar și Construcții) este primul avocat din cadrul NNDKP promovat pe această treaptă ierarhică. 

Ioana Cioclei (Soluționarea Disputelor), Emanuel Flechea (Corporate/M&A, Energie și Resurse Naturale), Alexandru Lăcureanu (Soluționarea Disputelor), Alexandra Măruțoiu (Soluționarea Disputelor), Răzvan Savin (Soluționarea Disputelor), Ionuț Stancu (Dreptul Muncii) și George Trandafir (Corporate/M&A) sunt promovați pe poziția de Asociat Manager. 

Flavia Dănciulescu (Lungu) (Dreptul Muncii), Roxana Iordache (Drept Imobiliar și Construcții), Adina Moldovan (Soluționarea Disputelor) și Daniel Stăncescu (Dreptul Muncii) se alătură echipei de avocați seniori. 

În plus, Ioana Pînzaru (Consultanță Fiscală) a fost promovată pe poziția de Tax Manager. 

Noile promovări, anunțate în urma unui proces de evaluare internă, reflectă activitatea și rezultatele remarcabile obținute de echipa NNDKP. 

„Ne face o deosebită plăcere să anunțăm promovarea unor colegi atât de talentați. Toți sunt adevărați profesioniști, cu o bogată experiență în domeniile în care s-au specializat și cu un portofoliu valoros de proiecte în care au acordat consultanță strategică pentru clienții noștri”, a precizat Ion Nestor, Co-Managing Partner, NNDKP.

NNDKP înseamnă o echipă integrată de avocați și consultanți fiscali formată din 31 de parteneri, peste 90 de avocați și consultanți fiscali și 60 de angajați în departamentele administrative, în București și în birourile regionale ale firmei din Timișoara și Cluj-Napoca. 

  

Două avocate au avansat în poziția de senior attorney at law în cadrul Schoenherr și Asociații  

Schoenherr și Asociații a anunțat la început de martie 2023 promovarea în poziția de senior attorney at law a avocatelor Laura Buzatu-Teodorescu, specializată în real estate & construction și Adina Rusănescu-Horge, specializată în dispute resolution. 

Real estate & construction și, respectiv, dispute resolution se numără printre pilonii principali ai firmei. De-a lungul timpului, în răspuns la cererea crescută pentru serviciile juridice pe care le oferim în aceste arii de practică, am dezvoltat constant echipele specializate atât prin promovări, cât și prin cooptarea de avocați cu experiență. Colegele noastre și-au câștigat aprecierea colegilor, a clienților și a pieței, astfel că promovarea lor vine ca un pas firesc”,- a declarat Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr și Asociații SCA. 

Laura Buzatu-Teodorescu (senior attorney at law, real estate & construction) a devenit avocat în anul 2016 și s-a alăturat echipei Schoenherr în același an. În cei 7 ani de experiență profesională, s-a specializat în acordarea de asistență juridică în legătură cu proiecte imobiliare și construcții. A acoperit întreaga gamă de servicii juridice specifice acestui sector, inclusiv redactarea de propuneri de modificare a legislației în domeniu.   

Adina Rusănescu-Horge (senior attorney at law, dispute resolution) este avocat din anul 2015 și face parte din echipa de dispute resolution a Schoenherr din 2020. Are experiență considerabilă în domeniul arbitrajului internațional, fiind implicată într-o serie de dosare complexe de arbitraj comercial și arbitraj investițional bazat pe regulile ICSID.   

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale.   

 

Avocații Cristina Tudoran și Silviu Vasile s-au alăturat parteneriatului în echipa Filip & Company. Simona Ungureanu a devenit senior associate. 

Reflectând profunzimea talentelor și angajamentul companiei de a investi continuu în viitor, Filip & Company au promovat la începutul acestei primăveri doi parteneri și un senior associate. 

Cristina Tudoran (Dreptul muncii și Rezolvarea disputelor) și Silviu Vasile (Dreptul concurenței) au fost cooptați în parteneriat, iar Simona Ungureanu (Fuziuni și achiziții) se alătură echipei de avocați seniori. 

Promovările respective recunosc meritele, contribuțiile și rezultatele excepționale ale unor colegi talentați, competenți și dedicați profesiei, care se bucură de susținerea deplină a echipei și de încrederea și loialitatea clienților noștri. În același timp, aceste promovări reflectă planurile noastre de creștere și respectă interesele pe termen lung ale firmei noastre ca întreg”, a spus Cristina Filip, Managing Partner Filip & Company. 

Cristina Tudoran este avocat specializat în litigii și dreptul muncii. Activitatea Cristinei este axată în special pe acordarea de consultanță în materii sensibile de dreptul muncii & soluționarea conflictelor de muncă, pe de o parte, și a litigiilor din domeniul contencios administrativ și fiscal & arbitraje, de cealaltă parte.  

Silviu Vasile este specializat în materia dreptului concurenței, oferind asistență juridică în diferite investigații desfășurate de autoritatea de concurență, cu privire la notificarea concentrărilor economice, pregătirea de programe de conformare sau asistență de zi cu zi.  

Simona Ungureanu are experiență relevantă în materia dreptului societăților comerciale. Principalele practici în care este specializată și unde a activat pe multe dintre tranzacțiile de top din ultimii ani sunt drept societar și fuziuni și achiziții. 

În urma acestor promovări, echipa Filip & Company numără 99 de membri, dintre care 15 avocați parteneri, 2 counsels, 15 avocați seniori și 40 de avocați colaboratori. 

 

MPR Partners a făcut promovări în birourile din București și Londra 

MPR|Partners a început anul cu o promovare la nivel de partener în biroul din Londra și două promovări la nivel de management în București, consolidând astfel palierul de conducere al câtorva dintre ariile de practică-vedetă ale firmei. Anunțate la nivel intern la sfârșitul anului trecut, toate promovările au devenit efective începând cu 1 martie 2023. 

Cristina Crețu a fost numită partener în cadrul biroului din Londra. Este expert în dreptul tehnologiei și protecția datelor, cu 20 de ani de experiență în sectorul TMT. A lucrat cu autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din România (ANCOM), a fost expert în reglementare în cadrul filialei din România a Deutsche Telekom, precum și director de reglementare și ofițer de protecție a datelor la Liberty Global în România, și până în prezent a fost consultant senior în domeniul tehnologiei și protecției datelor în cadrul birourilor MPR Partners din București și Londra.   

Flavia Ștefura este în prezent Managing Associate în cadrul biroului din București al firmei, având peste 10 ani de experiență în domeniul juridic. Ea este un membru-cheie al grupurilor de practică din domeniul tehnologiei și life siences din cadrul firmei, fiind implicată în principal în aspecte de proprietate intelectuală, tehnologie, protecția datelor, concurență și protecția consumatorilor. Anterior a făcut parte din firme de avocatură de top din România și în prezent consiliază clienți de profil înalt, care activează în diverse sectoare, precum tehnologie, life sciences, retail, FMCG, sectorul bancar și financiar.   

Diana Borcean este în prezent Managing associate în cadrul biroului din București al firmei, principalele sale domenii de activitate fiind imobiliare și construcții, energie și resurse naturale, precum și corporate și M&A. Diana a gestionat cu succes tranzacții majore în diverse sectoare industriale și a coordonat cu pricepere echipa de avocați implicată.   

Lucrăm în permanență pentru a ne consolida firma și poziția pe piață, iar faptul că putem crește din propriile rânduri este pur și simplu splendid. Aceasta dovedește că munca și eforturile depuse dau cu adevărat roade. Felicitări colegelor noastre pentru dezvoltarea lor profesională”, a declarat Gelu Maravela, avocat asociat fondator. 

 Aceste promovări reprezintă o veste excelentă pentru ambele noastre birouri și cred că restul anului va fi foarte aglomerat atât la București, cât și la Londra”, a completat Alina Popescu, avocat asociat fondator. 

 

Reff & Asociații | Deloitte Legal l-a cooptat pe Alex Slujitoru în echipa de parteneri pentru a coordona practica de litigii fiscale  

Reff & Asociații | Deloitte Legal l-a cooptat la început de an în echipa sa de parteneri pe Alex Slujitoru, avocat cu o experiență de peste 15 ani, care va coordona practica de litigii fiscale. Echipa de conducere a societății de avocați ajunge astfel la nouă parteneri.  

Recomandat de clasamentele independente internaționale Legal 500 și Chambers & Partners drept unul dintre avocațiicheie în domeniul fiscal, Alex Slujitoru a fost implicat în proiecte de litigii complexe, de mare anvergură, din poziție de coordonare a unor echipe specializate din cadrul unor firme de avocatură importante. El a asistat companii din diverse industrii, precum energie, retail, petrol și gaze, industria grea, comerțul cu cereale etc. 

„Practica noastră de litigii a ajuns la peste 20 de avocați și la dezvoltarea unor arii foarte diverse de specializare, iar această anvergură și planurile de creștere pe care le avem în continuare vor beneficia de leadership-ul a doi parteneri coordonatori: Alex Slujitoru (litigii fiscale) și Mihnea Galgoțiu-Săraru (dispute non-fiscale). Ambele zone sunt tot mai intense și generează nevoie tot mai mare de asistență juridică specializată”, a declarat Alexandru Reff, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal. 

„Suntem foarte mândri că un profesionist atât de apreciat și cu o experiență atât de vastă în materia litigiilor fiscale precum Alex Slujitoru a ales să se alăture proiectului nostru, ceea ce reprezintă o nouă confirmare a reputației practicii noastre de litigii, precum și un pas natural față de planurile noastre de creștere”, a declarat Mihnea Galgoțiu-Săraru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal, liderul practicii de litigii administrative, comerciale și arbitraje. 

 „În luarea deciziei de a mă alătura, au fost determinante alinierea de valori cu grupul de parteneri și anvergura Reff & Asociații, una dintre cele mai mari societăți de avocați din piață, precum și performanțele deosebite ale echipei de litigii, aflate mereu în avangarda ariei de practică, astfel că sunt extrem de entuziasmat de oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acesteia în continuare”, a declarat Alex Slujitoru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal, liderul practicii de soluționare a disputelor fiscale. 

 Reff & Asociații | Deloitte Legal are peste 70 de avocați, din care practicile de litigii fiscale și non-fiscale cuprind peste 20 de avocați ce beneficiază de colaborarea cu profesioniști din toate ariile de practică din cadrul rețelei Deloitte. 

 

CMS și-a mărit echipa din București prin cooptarea a trei avocați  

Firma internațională de avocatură CMS a anunțat în luna februarie că și-a mărit echipa din București prin cooptarea a trei noi avocați. 

Ionuț Chisăr (senior associate), Florentin Giurgea (senior associate) și Carmen Turcu (associate) s-au alăturat departamentelor de litigii & drept penal, asigurări și proprietate intelectuală ale firmei. În total, peste 10 noi avocați și consultanți fiscali s-au alăturat în ultimul an echipei din București, în concordanță cu creșterea continuă înregistrată de CMS Romania. 

 Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în anul 2022, cu numeroase proiecte și multe tranzacții în sectoare-cheie ale economiei. Anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic din acest punct de vedere și suntem încântați să le urăm bun venit în echipă lui Ionuț, Florentin și Carmen. Toți au o experiență bogată în domeniile lor de specialitate, care se va dovedi foarte valoroasă pentru clienții noștri locali și regionali, a comentat Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS. 

Ionuț Chisăr este specializat în drept penal și oferă asistență juridică și reprezentare atât persoanelor fizice, cât și companiilor naționale și internaționale, în toate etapele procedurilor penale. Ionuț a acordat consultanță juridică în cauze având ca obiect o gamă variată de fapte penale, în special evaziune fiscală, spălare de bani, abuz de putere, deturnare de fonduri și alte infracțiuni legate de mediul de afaceri. De asemenea, a fost implicat în numeroase proiecte complexe, reprezentând atât persoane acuzate de săvârșirea unor infracțiuni, dar și persoane vătămate, pregătind și implementând diverse strategii de apărare. În 2021, Revista Română de Drept Penal al Afacerilor l-a numit pe Ionuț „Tânără Speranță în domeniul Dreptului Penal al Afacerilor”. 

Florentin Giurgea este specializat în asigurări și instituții financiare, aspecte comerciale generale, proceduri AML/KYC și sancțiuni internaționale. Cunoștințele sale juridice în aceste arii de practică, dobândite în urma a peste zece ani de activitate pe piața de consultanță juridică financiară, reprezintă un punct forte pentru clienți. În ultimii ani, Florentin a asistat clienți cu privire la chestiuni de reglementare, de conformitate, precum și tranzacționale, locale sau cu elemente transfrontaliere.   

 Carmen Turcu este specializată în dreptul proprietății intelectuale, protecția consumatorilor și mass-media, oferind consultanță clienților naționali și internaționali care activează în diverse domenii, cum ar fi sectorul telecomunicațiilor sau IT. Carmen are o experiență semnificativă atât ca avocat de consultanță, cât și de litigii, în special în ceea ce privește mărcile comerciale și drepturile de autor.