Search
Duminica 12 Iulie 2020
  • :
  • :

Cursuri de Robotică pentru Copii și Adolescenți

oferta calculatoare

Sfârșitul lui septembrie înregistrează debutul unui program educaţional „before & after school” de tip #‎STEAM, inițiat de Academia inventează.ro (www.academia.inventeaza.ro)

Programul este prezent în România încă din 2011, și are la bază deprinderea de noţiuni practice de Robotică însemnând Programare, Electronică şi Mecanică.

Datele de începere şi datele de finalizare sunt următoarele:

  • Luni, 26 septembrie 2016 şi până la data de 12 februarie 2017. Un modul, înseamnă 16 lecţii, o şedinţă săptămânal, cu data limită de înscriere în grupe: 20 septembrie 2016 (pe perioada vacantelor, nu se fac cursuri).
  • Cursurile de robotică sunt împărţite în 4 module distincte, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere al copiilor, după cum urmează:
  • Programul îmbina utilizarea tehnologiei cu joaca educativa şi este complementar cunoştinţelor dobândite la şcoala de copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.
  1. Modulul I – Pregătitor (7 – 10 ani) – INGINER DE MIC

Acest modul se adresează copiilor din clasele I – IV, aşa că nu este nicio problemă dacă cel mic abia învață să scrie şi să citească. Se pune accent pe programare vizuală şi experimentare. Şi, evident, se încurajează meşteritul în laboratorul de robotică. Kit-ul pe care se lucrează pentru construirea robotului (placa de dezvoltare, sistem cu motoare, senzor distanta etc.) va rămâne în posesia copilului. De asemenea, la finalul cursului, cei mici vor primi o diplomă de absolvire.

  1. Modulul ÎI – Începător (9* sau 11 – 17 ani) – ROBOTICIAN JUNIOR

Acest modul se adresează celor care au deja cunoştinţe de matematică dobândite la şcoală (clasele V – XI) sau celor care au absolvit cu succes Modulul I. Kit-ul pe care se lucrează pentru construirea robotului (placa de dezvoltare, sistem cu motoare, senzor distanta etc.) va rămâne în posesia copilului. Se pune accent pe construirea, programarea şi controlarea unui robot 100% funcţional. Se lucrează în echipă, dar la final ne şi întrecem în competiţii de robotică. De asemenea, la finalul cursului, cei mici vor primi o diplomă de absolvire.

  1. Modulul III – Intermediar (10* sau 11 – 17 ani) – ROBOTICIAN SENIOR

Acest modul se adresează celor care au deja cunoştinţe de Robotică şi Programare şi au absolvit cu succes Modulul ÎI Începător (clasele V – XI). Se pune accent pe personalizarea roboţilor şi extinderea funcţionalităţii acestora. Se adauga senzori noi şi se scrie cod mai avansat. Aşa că şi competiţiile vor fi pe măsură. Kit-ul pe care se lucrează pentru extinderea funcţionalităţii robotului (gripper, driver gripper, LCD, senzor de culoare, senzor gesturi) va rămâne în posesia copilului. De asemenea, la finalul cursului, cei mici vor primi o diplomă de absolvire.

  1. Modulul IV – Avansat (12 – 17 ani) – Antreprenor în TECH

Acest modul se adresează celor care au absolvit cu succes toate modulele anterioare. Se pune accent pe utilizarea creativă a cunoştinţelor şi abilitaţilor tehnice dobândite anterior. În echipe, copiii îşi vor asuma rolul de antreprenori şi vor inova pentru a răspunde unor probleme reale. Totul, în cadrul unor simulări de situaţii de business reale. De asemenea, la finalul cursului, cei mici vor primi o diplomă de absolvire.

Fiecare modul este compus din câte 16 ateliere (1 atelier durează aproximativ 2 ore).

Costul unui atelier de 2 ore este de 65 RON şi nu include materialele hardware.

*Materialele hardware sunt adiţional 800 de RON (Cost Total), luând în calcul şi anumite componente care se pot strica pe parcursul procesului de învăţare prin experimentare.

Acest cost este valabil pentru oricare dintre modulele de mai sus.

Contravaloarea cursului se poate achita integral sau în 4 rate egale a câte 460 RON/lunar.

Puteţi vedea în timp real CUM este la Atelierele de Robotică,

– pe Facebook: http://www.facebook. com/academia.inventează.ro sau

– pe Instagram http://www.instagram .com/academia.inventează.ro/

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *