Search
Luni 25 Septembrie 2023
  • :
  • :

Se laudă avocații – au cu ce!

Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recunoscută și în anul 2022 în topul firmelor de avocatură din România de către Ghidul Juridic Legal 500 

Societatea de avocatură românească Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a fost prezentă, pentru al șaselea an consecutiv, în topul firmelor de avocatură din România, în ediția unuia dintre cele mai reprezentative ghiduri juridice internaționale, Legal 500 (EMEA), din Londra, Marea Britanie, fiind recomandată pentru complexitatea proiectelor din ariile de practică Restructurare și Insolvență (locul 3 la nivel național) şi Drept Imobiliar și al Construcțiilor (locul 4 la nivel național), prezența în ghid și feedback-ul primit confirmând încă o dată încrederea acordată de clienți, cât și poziționarea pe piața de servicii juridice premium din România. 

Ghidul a acordat și o mențiune specială avocatului coordonator Radu Pavel, menționând că acesta este foarte atent, prompt și un avocat cu experiență în piața din România, recunoscut ca avocat de top în România de Ghidul Legal 500. 

„Am fost onorați să fim recunoscuți la nivel global ca o firmă românească de avocatură de top, de către prestigiosul ghid al firmelor de avocatură din lume, Legal 500, din Londra, Marea Britanie. Acest premiu reprezintă recunoașterea efortului echipei noastre de avocați în ultimul an și suntem recunoscători să primim această înaltă distincție. Suntem motivați să livrăm servicii juridice de înaltă calitate în România și să ne servim clienții la cele mai înalte standarde de calitate”, a spus Radu Pavel, avocatul coordonator al societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații. 

SIMION & BACIU – „Firma anului în România” în 2022, acordat de Managing IP 

SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului 2022 în România, distincție acordată de Managing IP EMEA Awards, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 15 iunie 2022, la Londra. Acesta a fost al doilea an consecutiv în care firma a primit această prestigioasă distincție internațională acordată comunității profesioniștilor în proprietate intelectuală.   

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.  

Aflate la cea de-a 17-a ediție, premiile Managing IP au fost acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor „care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectuală” și se adresează participanților din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume. 

Și în 2022, SIMION & BACIU a concurat pentru premiul Firma Anului în România cu alte patru case de avocatură locale și internaționale puternice active în România. Câștigarea de către SIMION & BACIU a acestui premiu extrem de apreciat este încă o recunoaștere independentă atât a poziției sale puternice în rândul firmele de avocatură românești de top active în domeniul proprietății intelectuale, cât și a competențelor profesionale extinse ale echipei noastre, ce acoperă întregul spectru al practicii de drept din domeniul proprietății intelectuale. 

Prezentă la gala de decernare a Managing IP EMEA Awards 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al SIMION & BACIU, a menționat: 

„Suntem foarte mândri să primim această distincție pentru al doilea an la rând. Este reconfortant să vedem că valoarea pe care o adăugăm proiectelor pe care ni le încredințează clienții noștri este recunoscută și de observatori independenți, aceasta fiind și o confirmare a faptului că rezultatele muncii noastre au un impact concret în comunitatea profesioniștilor în proprietate intelectuală. Totodată, ne motivează faptul că dedicarea și entuziasmul echipei noastre primește o recunoaștere de asemenea calibru. Le mulțumim și cu această ocazie clienților noștri pentru încrederea și sprijinul pe care ni le acordă în mod continuu, cât și membrilor echipei noastre pentru implicarea lor extraordinară în toate proiectele și inițiativele firmei. Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru”.  

SIMION & BACIU se mândrește cu una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă clasă în domeniu. 

Premiul „Firma anului în România” a făcut parte dintr-o suită de distincții referitoare la performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate de Managing IP în contextul ediției 2022 a topurilor sale: 

  • În martie 2022, firma a fost inclusă pe cea mai înaltă treaptă (Tier 1) a clasamentelor IP Stars și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Trademark contentious și Trademark prosecution 
  • În mai 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner a fost inclusă în grupul exclusivist dedicat doamnelor avocat „Top 250 Women in IP”, realizat de Managing IP.  
  • Tot în mai 2022, distincțiile la nivel individual au fost completate de recunoașterea ca IP Stars (domeniul mărci) primite de Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, Partener în cadrul firmei. 

Deloitte, desemnată firma de consultanță fiscală a anului 2022 în România de către International Tax Review 

Deloitte a fost desemnată firma de consultanță fiscală a anului în România, în cadrul ediției din 2022 a Premiilor pentru Fiscalitate acordate de prestigioasa publicație de specialitate International Tax Review (ITR). De asemenea, Deloitte a primit recunoașterea ITR în România pentru consultanță acordată în dispute fiscale.  

În total, Deloitte a câștigat 32 de premii, inclusiv firma de consultanță fiscală a anului în Europa Centrală și de Est (ECE) și Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), premiul pentru inovație în domeniul fiscal, cel mai bun furnizor de soluții fiscale bazate pe tehnologie și premiul pentru cel mai bun furnizor de servicii de conformare și de raportare fiscală pentru regiunea EMEA. Premiile se acordă pe baza analizelor efectuate de jurnaliștii ITR, care pun accent, în principal, pe complexitatea proiectelor derulate în ultimele 12 luni, amploarea lor, impactul asupra clienților și gradul de inovație pe care îl prezintă. 

„Deloitte obține distincția firma de consultanță fiscală a anului în România în primul an în care ITR analizează activitatea din țara noastră la nivel național, nu ca parte a Europei Centrale și de Est, ca în anii anteriori. Această recunoaștere, alături de cea obținută de echipa din România pentru consultanță acordată în dispute fiscale, ne onorează, pentru că reprezintă confirmarea profesionalismului și a implicării de care dau dovadă colegii noștri în fiecare proiect local sau transnațional. În plus, trebuie să subliniez și contribuția noastră la desemnarea Deloitte drept firma de consultanță fiscală a anului în regiune pentru al patrulea an consecutiv. Abordarea multidisciplinară ne-a ajutat să oferim clienților soluții integrate la problemele tot mai complexe cu care se confruntă, într-un climat economic dominat de incertitudini, motiv pentru care le mulțumesc colegilor și îi încurajez să rămână cel puțin la fel de dedicați și să contribuie astfel la noi reușite de acest gen”, a declarat Vlad Boeriu, Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice, Deloitte România. 

Totodată, experții Deloitte România în servicii fiscale și juridice sunt menționați și anul acesta printre cei mai apreciați profesioniști în domeniu din întreaga lume în ghidul World Tax 2023 realizat anual de ITR.  

Vlad Boeriu, Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice, este considerat unul dintre cei mai apreciați profesioniști în taxe indirecte (Highly regarded in Indirect Tax). De asemenea, el este menționat, alături de Dan Bădin, Partener, Ciprian Gavriliu, Partener, și Mihnea Galgoțiu-Săraru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal, printre cei mai apreciați profesioniști în dispute fiscale (Highly regarded in Tax Controversy). În același timp, Alexandra Smedoiu, Partener, este menționată la categoriile General Corporate Tax și Real estate tax, iar Raluca Bontaș, Partener Global Employer Services, este inclusă în ghidul Women in Tax 2023, dedicat celor mai apreciate femei din domeniul fiscalității (Highly regarded Women in Tax). 

 

The Lawyer European Awards 2022: ZRVP a câștigat premiul Best ESG Initiative pentru asistența pro bono acordată în Dosarul Colectiv 

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost desemnată cea mai bună firmă de avocatură din Europa la categoria ESG Initiatives – Environmental, Social, Governance, în cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards care a avut loc la Londra în data de 29 noiembrie 2022.  

Secțiunea Best ESG Initiative, cercetată în premieră la nivel european începând cu anul 2022, premiază cele mai de impact inițiative pro bono, programe de diversitate și incluziune sau proiecte de mediu derulate de firme de avocatură de top din Europa. ZRVP a câștigat și în anul 2019 unul dintre trofeele acordate de publicația The Lawyer, și anume premiul Cea mai bună echipă de litigii din Europa pentru victoria din dosarul Statul Român vs Chevron. 

Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative în cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul internațional ca fiind inițiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firmă de avocatură din Europa.  

Proiectul Colectiv a implicat asigurarea asistenței juridice pentru 45 de supraviețuitori și persoane apropiate victimelor din Clubul Colectiv, în cadrul unuia dintre cele mai mari și complexe proiecte pro bono desfășurate în România, timp de aproape 6 ani, cu participarea avocaților la sute de activități de urmărire penală și prezența în fața instanței la peste 150 de termene de judecată, cu un volum total de lucru de peste 3.000 de ore de asistență juridică în materie penală. Echipa de avocați din spatele acestui proiect, coordonată de av. Călin-Andrei Zamfirescu (partener senior și fondator ZRVP), a fost compusă din Doru Cosmin Ursu (managing associate), Ionuț Chisăr (senior associate) și George Avram (senior associate). 

„Preocuparea constantă de a ne servi clientela nu se reflectă numai în prestațiile din cadrul consultațiilor juridice și a reprezentării din sălile de judecată, ci și în protecția oricărui cetățean căruia putem să îi oferim, în limita disponibilităților noastre, asistență pro bono. Este modalitatea în care înțelegem să oferim comunității ceea ce știm că este important și contează, în linie cu valorile și credințele noastre. Crearea unui climat de înțelegere și respectare a legii, precum și de respect reciproc se realizează și prin acest gen de activități, care sunt la îndemâna oricărui avocat. Recunoașterea primită din partea publicației The Lawyer ne onorează și ne determină să continuăm susținerea inițiativelor sociale”, a declarat Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP. 

Anual, The Lawyer recompensează firmele de avocatură cu performanțe deosebite, printre criteriile avute în vedere numărându-se abilitatea de a gestiona proiecte complexe, nivelul înalt al serviciilor oferite clienților, managementul strategic și aportul liderilor în evoluția și dezvoltarea businessului în ultimele 12 luni, cultura robustă a parteneriatului, inițiativele pentru promovarea diversității, precum și implicarea în programe de responsabilitate socială și activități pro bono. Anul acesta, peste 120 de firme independente și internaționale au concurat pentru cele 24 de trofee din cadrul The Lawyer European Awards 2022. 

Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată Firma de Avocatură a Anului din sud-estul Europei de către publicația The Lawyer 

Pe 30 noiembrie 2022, la Londra, societatea Țuca Zbârcea & Asociații a primit unul dintre cele mai importante premii – Firma de Avocatură a Anului din Europa de Sud-Est, în cadrul The Lawyer European Awards, organizată de publicația britanică The Lawyer. 

În prezența a 250 de avocați și consilieri juridici din Europa, The Lawyer a anunțat laureații ediției 2022 a The Lawyer European Awards. Ceremonia, considerată una dintre cele mai prestigioase ale industriei juridice, recompensează firmele de avocatură cu performanţe deosebite, precum şi liderii care, prin decizii strategice şi management vizionar, au avut un aport semnificativ în evoluţia şi dezvoltarea businessului în ultimele 12 luni. 

În cadrul ediției din acest an au fost acordate 25 de premii, câștigătorii fiind desemnați de un juriu format din 63 de avocați și consilieri juridici. 

Lista nominalizărilor pentru premiul Firma de Avocatură a Anului din sud-estul Europei a inclus 7 jucători regionali, deopotrivă firme independente și internaționale. Potrivit anunțului The Lawyer, câștigătorul categoriei, la finele procedurii de jurizare, a fost Țuca Zbârcea & Asociații, membrii juriului fiind impresionați de calitatea mandatelor și lista de clienți, precum și de implicarea avocaților firmei într-o suită de acțiuni de voluntariat și proiecte de responsabilitate socială. 

Premiul a fost înmânat reprezentanților firmei – Florentin Țuca (Managing Partner) și Robert Roșu (Partner), prezenți la gala de la Londra. 

Fără vorbe mari, suntem mândri că am câștigat acest premiu, unul dintre cele mai râvnite trofee ale serii. Firma de Avocatură a Anului din sud-estul Europei ne plasează alături de cele mai puternice firme de avocați din regiune și reprezintă o recunoaștere a profesionalismului întregii noastre echipe și performanțelor remarcabile obținute într-o perioadă marcată de numeroase incertitudini și frământări. Mulțumesc prestigioasei publicații The Lawyer pentru această distincție, mă declar recunoscător partenerilor și clienților noștri pentru excelentele colaborări din această perioadă și transmit un călduros «jos pălăria!» tuturor coechipierilor mei cărora le dedic acest trofeu”, a declarat Florentin Țuca 

Marcând o premieră la nivel local, Țuca Zbârcea & Asociații și-a adjudecat cinci trofee The Lawyer în decursul anilor. Astfel, în 2010, la Berlin, era desemnată „Firma de Avocatură a Anului în Europa de Est și Balcani”.  

Peste alți doi ani, Florentin Țuca devenea primul avocat român distins cu trofeul „Managing Partner-ul Anului în Europa”, în cadrul unei ceremonii organizate la Monte Carlo.  

În 2014, juriul The Lawyer avea să acorde Țuca Zbârcea & Asociații titlul de „Firma de Avocatură a Anului” din România, performanță repetată și în 2016.  

SIMION & BACIU a urcat în secțiunea Gold a WTR1000 2023, cu cel mai mare număr de profesioniști incluși 

SIMION & BACIU se bucură de aprecieri excelente în ediția 2023 a clasamentelor WTR1000 – the World’s Leading Trademark Professionals realizate de WORLD TRADEMARK REVIEW, ghid de referință dedicat exclusiv identificării practicienilor proeminenți din domeniul mărcilor din întreaga lume.  

Firma este inclusă în categoria GOLD, cea mai înaltă poziție, în ambele categorii analizate pentru România de reputata publicație, respectiv: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy.   

Ana-Maria Baciu, Cosmina Maria Simion și Andreea Bende sunt reconfirmate ca profesioniști de top în domeniul mărcilor în clasamentul realizat la nivel individual. În plus, Cristiana Prodescu se alătură profesioniștilor remarcați de WTR1000, făcându-și debutul în aceste clasamente. Aceste patru nominalizări marchează încă o reușită specială, SIMION & BACIU fiind în acest an firma cu cei mai mulți profesioniști recunoscuți în clasamentul la nivel individual.  

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale au fost incluși continuu în analiza realizată de WTR1000 încă de la fondarea firmei în 2019. Astfel, 2023 reprezintă cel de-al patrulea an consecutiv în care firma se bucură de o recunoaștere de excepție din partea acestui ghid consacrat în identificarea profesioniștilor remarcabili din domeniul mărcilor și care activează în jurisdicții-cheie la nivel mondial.  

NNDKP este în fruntea clasamentelor Chambers and Partners Europe, ediția 2023 

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a obținut poziții de top în ediția 2023 a ghidului Chambers Europe, publicată recent. NNDKP se bucură de reconfirmarea poziției sale de lider al pieței de avocatură de business din România, fiind inclusă în clasamentele realizate pentru toate cele 9 arii de practică cercetate în România, respectiv Banking & Finance, Competition/Antitrust, Corporate/M&A, Dispute Resolution, Employment, Intellectual Property & TMT, Projects & Energy, Real Estate și Tax. 

Pentru activitatea desfășurată în 2022, NNDKP a obținut 6 clasări Band 1 și 3 clasări Band 2, în timp ce, la nivel individual, 18 avocați și consultanți au fost incluși în clasamentele realizate de ghid, fiind recunoscuți ca experți de top în ariile lor de practică. 

În cadrul cercetării, clienții intervievați de analiștii Chambers & Partners cu privire la activitatea firmei în diverse arii de practică au apreciat că avocații NNDKP „oferă soluții echilibrate și bine documentate, care îndeplinesc armonios atât cerințele legale, cât și cerințele businessului”, iar „firma dovedește un angajament total față de calitatea și promptitudinea consultanței oferite”. 

Mai mult, și în acest an NNDKP a fost inclusă de Chambers & Partners pe lista scurtă pentru premiul „Firma de Avocatură a anului în România”, distincție obținută de 6 ori de-a lungul timpului (2009, 2012, 2013, 2017, 2021 și 2022) de către firmă, o performanță unică la nivel local. 

NNDKP a fost inclusă în mod constant în clasamentele realizate de Chambers & Partners pentru România începând cu 2000, primul an pentru care publicația de prestigiu a analizat piața locală de avocatură. 

Chambers & Partners este o publicație independentă care operează în 200 de jurisdicții, realizând cercetări imparțiale și clasamente anuale detaliate ale celor mai bune firme de avocatură din lume și ale profesioniștilor în drept, iar rezultatele analizei lor sunt considerate „standardul de aur” în domeniul juridic. 

Ghidul Chambers and Partners Europe, ediția 2023 este rezultatul cercetării efectuate de publicație în rândul caselor de avocatură active în Europa pe parcursul anului 2022, bazată atât pe studiu de piață independent, cât și pe feedback din partea clienților, pentru a evalua, printre altele, reputația, experiența și abilitățile tehnice ale avocaților, conduita profesională, orientarea comercială, serviciile oferite clienților și proactivitatea.