Search
Miercuri 23 Iunie 2021
  • :
  • :

Guvernul României se împrumută 1,3 miliarde de lei pentru beneficiarii fondurilor europene

baniUn nou împrumut de la Trezoreria Statului a fost aprobat de Guvernul României în ședința de miercuri, 22 ianuarie a.c., pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor operaționale sumele necesare pentru achitarea cererilor de rambursare și cererilor de plată depuse de beneficiari.

“Guvernul României a alocat 1,3 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor, prin aprobarea unui nou împrumut din Trezoreria Statului. Sunt asigurate astfel resursele necesare pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor în cel mai scurt timp. Misiunea Autorităților de Management este să accelereze implementarea proiectelor în acest an, iar una dintre cele mai importante acțiuni  este efectuarea plăților către beneficiari cât mai repede. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Împrumutul va fi folosit pentru efectuarea de plăți către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operațional Sectorial Mediu, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operațional Regional, respectiv Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.

Pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri în valoare de 370 milioane de lei. Totodată, pentru pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de peste 360 milioane de lei, iar pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Regional – peste 350 milioane de lei. În același timp, pentru achitarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice a fost alocată o sumă de aproximativ 216 milioane de lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *